„На Седмия ден“ 9 февруари 2014

НаСедмияДен-карта

Неделя вечерта е и е време за нашия обзор на новините – “На Седмия ден”!

btv cover

Започваме с ексклузивната новина, че Люба Ризова и Виктория Бехар напускат bTV. От утре, 10 февруари, новините, актуалните предавания и спорта в каналите на bTV Media Group вече ще бъдат обединени под един и същ отдел, който пък ще се ръководи от Валя Гиздарска. Именно поради факта, че и спорта ще е в новият отдел има и слухове, че и Краси Минев(който до днес е директор на Отдел „Спорт“) също ще напусне телевизията. Още в петък изпратихме запитване към bTV Media Group, но и до днес не сме получили отговор. Люба Ризова посочва лични причини за решението си. Иначе това не са единствените промени в мениджърския екип на компанията. Директорът на Отдел „Интернет“ сега е заместен от Мениджър “Бизнес развитие-Нови медии” – Александро Мерлини, който преди това бе Финансов директор на MediaPro Entertainment, а Миро Янев(до сега Изпълнителен директор на MPE) сега е Ръководител на Отдел „Продукция и съдържание“. Повече по темата можете да прочетете в нашата статия тук. Ние ще продължаваме да следим ситуацията! Утре пък очаквайте нова статия от рубриката ни „!Коментарът“ на тема „Ситуацията в bTV“.

bntlogos

Друга изключително важна новина – стартира Олимпиадата в Сочи, а заедно с това и БНТ HD. Повече информация за канала можете да прочетете в нашата статия. Българската национална телевизия обаче има дългосрочни планове за HD канала си. Какви са те и какво още ще може да гледаме в програмата на БНТ HD четете в нашата статия тук. Програмата на БНТ HD е достъпна в нашия сайт BG TV Програма тук, програмата на БНТ1 и БНТ2, които също излъчват Олимпиадата можете да видите също на съответните линкове.

Като стана дума за BG TV Програма, който както знаете е съвместен проект на BG TV Group и Megara-Web, трябва да знаете, че тези дни бяха добавени и още канали – AXN, AXN White, AXN Black, Boomerang, Cartoon Network. Предстои добавянето на още канали и добавянето на програмите за следващата седмица на тези, които още не са добавени. През следващата седмица каналите ще бъдат и пре-подредени и няма да бъдат както до сега по азбучен ред.

Dancing Stars_ logo

Стана ясно, че Калин Сърменов няма да е част от журито на новия сезон на Dancng Stars, който стартира тази пролет. По наша информация, новият член на журито ще е Христо Мутафчиев. Илияна Раева, Галена Великова и Алфредо Торес и тази пролет ще оценяват танцуващите звезди и професионалисти.

Акцентите за Cartoon Network за месец март вижте тук, а какво са ни подготвили от Boomerang за месеца на баба Марта вижте тук.

Magic TV пък вече е досъпна и за абонатите на Blizoo. На коя позиция точно и повече информация можете да четете в статията на The TV Boy тук.

големите_надежди

Междувременно приключиха кастингите за новото музикално реалити „Големите надежди“. Прес-съобщението на телевизията вижте тук. В сряда пък Слави Трифонов няколко пъти намекна пред своите сценаристи за ново музикално реалити, вероятно с деца. Водещият и неговите сценаристи се обединиха около тезата, че „има крадени и хубави неща“ и, че „хубавите неща трябва да се правят“. Той обяви още, че в понеделник ще разкрие повече информация. Към този момент нямаме повече информация за това дали този проект е свързан с „Големите надежди“ или не, но в интернет има много слухове, че това ще бъде ответната реакция на bTV и Трифонов към „Нова ТВ“ и Халваджиян.

Големият коз на ТВ7 тази пролет – „Къртицата 2: Разтърсване“ – пък ще стартира още на 24 февруари като с този си ход ТВ7 ще започне пролетния ТВ сезон най-рано, в сравнение с останалите три национални телевизии. Повече за новия сезон на приключенското реалити „Къртицата“ четете тук.

evrokom_logo

Телевизия Евроком също има много амбициозни планове – отправила е предложения към Меглена Ангелова и сваленото ѝ предаване от ефира на TV7 – „Искрено и лично“, към Драгомир Драганов за предаването „Чай“, към Сашо Диков и още. Телевизията планира да пусне нови новинарски емисии и сутрешен блок, както се закупува и нова техника и се готви нова опаковка и шапки. Какво обаче ще остане поне за сега непроменено – четете в статията на The TV Boy.

В седмичния ни обзор, естествено, не можем да пропуснем и новините около нашият сайт и нашата група. За BG TV Програма вече ви казахме, а сега е ред и за 3 февруари. Какво е станало на 3 февруари? Този ден е най-успешният от гледна точна на броя посещения за BG TV News! Колко точно и какво още каза един от администраторите на сайта четете тук.

Сега нека отправим поглед и към предстоящия ТВ сезон и нашите предложения към вас:

  • В нашия форум, BG TV Talk, още тази вечер ще бъдат направени отделни теми за националните телевизии в съответните раздели за новини и коментари около предстоящия пролетен ТВ сезон.
  • Веднага щом разберем точните часове и дати на продукциите, както и цялата програмна схема за Март – те ще бъдат публикувани веднага първо в BG TV Talk.
  • В BG TV News в продължение на няколко дни след излизането на програмата и часовете и дните на излъчване на продукциите ще можете да четете нашите специални статии за националните телевизии от поредицата „ТВ пролет 2014 с…“.
  • Статиите, както и всяка една допълнителна и важна информация около предстоящия ТВ сезон, ще бъдат публикувани в специална страница „Пролет`14“. Там, в статиите и в специалните теми във форума ще можете да видите и добре познатите ви графики за прайм-тайм програмите на телевизиите.
  • Естествено, ще продължават и статиите в нашата рубрика „!Коментарът“, в които ще се обсъждат стартовете на новите продукции и новите сезони на старите такива.

Comment

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s