Ексклузивно! Люба Ризова и Виктория Бехар напускат bTV, сменя ги Валя Гиздарска; Краси Минев също напуска? [ДОПЪЛНЕНА]

btv cover

Люба Ризова, досегашен Директор „Новини и актуални предавания“ на bTV Media Group, и Виктория Бехар, главен редактор на „Новини и интернет новини“ напускат медийната компания. Всъщност, от 10 февруари, когато и влизат в сила промените, Дирекция „Новини и актуални предавания“ и Отдел „Спорт“ ще се слеят в Отдел „Новини, актуални предавания и спорт“, а човекът, който ще я оглави, е Валя Гиздарска. Валя Гиздарска последно е била главен редактор на „Нека говорят…с Росен Петров“ (продукция на DreamTeam Productions), а преди това е била редактор на „Здравей, България!“, „Календар“ и други актуални предавания по „Нова ТВ“. 

По-долу можете да прочетете и официалното прес-съобщение на bTV Media Group и какво казва Люба Ризова:

Дирекция „Новини и актуални предавания” в bTV с нова структура от 10 февруари

Валя Гиздарска става част от новинарския екип като главен редактор „Актуални предавания”

От 10 февруари 2014 г. дирекция „Новини и актуални предавания” на bTV и отдел „Спорт” ще се слеят под шапката на отдел „Новини, актуални предавания и спорт”.

Валя Гиздарска е новият главен редактор „Актуални предавания” в bTV Media Group. Назначаването й влиза в сила от 10 февруари 2014 г. Промяната е част от процеса по преструктуриране на дирекция „Новини и актуални предавания” в bTV, която ще се случи след като досегашният директор Люба Ризова и главният редактор на „Новини и интернет новини” Виктория Бехар и ръководството на bTV Media Group взеха решение да се разделят.

„Причините за решението да напусна bTV са лични. Винаги ще помагам на bTV, и съм сигурна, че екипът е в състояние да продължи да прави най-добрите новини и актуални предавания в българския ефир. В момента няма нито едно предаване под шапката на „Новини и актуални предавания на bTV, което да не е номер 1 в своя слот. Убедена съм, че телевизията ще продължава да се гордее с най-добрия новинарски екип и благодаря на всички, с които заедно успяхме да го изградим”, заяви Люба Ризова.

Мениджмънтът на bTV Media Group изразява дълбоката си признателност към Люба Ризова и Виктория Бехар за изграждането на най-силния новинарски екип в българския ефир и им пожелава успех.

Новият член на bTV Новините Валя Гиздарска има над 20 годишен опит в медиите. Тя започва журналистическата си кариера във вестник „Стандарт” през 1993 г. Била е редактор на новинарски емисии и емблематични публицистични предавания в Нова телевизия. От 2009 г. е главен редактор на предаването “Нека говорят с Росен Петров” по bTV.

Напомняме ви, че от една седмица в длъжност стъпи новият CEO (Главен изпълнителен директор) на bTV Media Group – Павел Станчев. Наша справка показва, че това не е единствената промяна в мениджърския екип на компанията – има още 2 нови лица. Любопитно е, че и двамата са работили в друга компания, част от bTV Media Group, а именно – MediaPro Entertainment. Александро Мерлини е новият Мениджър „Бизнес развитие-Нови медии“ на bTV Media Group, а преди това в България той бе Финансов директор на MediaPro Entertainment. Миро Янев пък става Ръководител на Отдел „Продукция и съдържание“. Преди това той бе изпълнителен директор на MediaPro Entertainment. Към момента, нямаме информация дали ще продължават да заемат и постовете си в MPE или за това кой ще ги замести.

Преди време bTV напуснаха Анна Цолова, Виктор Николаев (бивши водещи на „Тази сутрин“, а сега на „Здравей, България!“), Миролюба Бенатова, Ивайло Везенков (репортери от bTV Новините), Валерия Чанкова (бивш продуцент на „Тази сутрин“, сега продуцент на „Здравей, България!“), Дарина Серелска (бивш продуцент на bTV Новините, сега директор на „Новини и актуални предавания“ на Nova Broadcasting Group) и Ани Салич (бивш водещ на bTV Новините).

Към момента нямаме информация дали ще има други промени в мениджмънта на компанията.

ДОПЪЛНЕНИЕ в 17:20:

Според сайтът „Блиц“ Красимир Минев също напуска телевизията. Причината, според сайта, била, че Отдел „Спорт“ влива в новата дирекция „Новини, актуални предавания и спорт“. Към момента такава информация е публикувана единствено в посоченият сай. Ние от BG TV NEWS изпратихме запитване към bTV Media Group и очакваме техния отговор в най-скоро време.

Продължаваме да следим ситуацията!

9 отговора на “Ексклузивно! Люба Ризова и Виктория Бехар напускат bTV, сменя ги Валя Гиздарска; Краси Минев също напуска? [ДОПЪЛНЕНА]

  1. Pingback: “На Седмия ден” 9 февруари 2014 | BG TV News·

  2. Pingback: Ексклузивно! И Апостол Пенчев вече не е част от bTV Media Group | BG TV News·

  3. Pingback: Ексклузивно! Венелин Петков е новият директор “Новини, актуални предавания и спорт” на bTV | BG TV News·

  4. Pingback: Ексклузивно! Венелин Петков е новият директор “Новини, актуални предавания и спорт” на bTV [обновена] | BG TV News·

  5. Pingback: Ексклузивно! Венелин Петков е новият директор “Новини, актуални предавания и спорт” на bTV Media Group [обновена] | BG TV News·

  6. Pingback: ТВ пролет 2014 – част първа, bTV | BG TV News·

  7. Pingback: „!Коментарът“: bTV и „Нова ТВ“ – смяна на местата - BG TV News·

Comment

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s