„На Седмия ден“ 26 януари 2014

НаСедмияДен-карта

Неделя вечерта е и е време за нашия обзор на новините – “На Седмия ден”!

kolaj2

През тази седмица излязоха обзорните годишни рейтинг-данни за 2013-та година. Като цяло – нищо ново и неочаквано. В рейтинг-данните, изпратени ни от bTV, най-гледани са все продукции на зелената телевизия, а „Нова ТВ“ попада в класацията само с излъчените в праймтайма през уикенда филмови заглавия. Интересното в една от таблицата бе, че присъстваше нестартиралото Vox Populi – на 49-та позиция. Рейтинг-данните са много подробни от гледна точка на това, че са ни предоставени в различни таргет-групи. И все пак, най-гледаното предаване за 2013-та година е „Гласът на България“! Цялата статия с рейтингите за 2013, както и анализи, можете да прочетете тук. Напомняме ви, че именно музикалното реалити на bTV от изминалата пролет бе и победителя в категория „Най-добро реалити предаване“ в нашата уникална класация за любимите ви телевизионни продукции – „Любимците„!

sochi2014

Още в понеделник сложихме край на една дълга и изглеждаща до скоро „драма“ – става въпрос за това КОЙ(Кой предложи Пеевски?  – сигурно си мислите вие, да – ама не) – Кой ще излъчва Олимпиадата в Сочи? 🙂 БНТ+Диема, БНТ+ТВ+, БНТ+Диема+ТВ+? Най-сетне стана ясно. Телевизиите, които ще излъчват Олимпиадата в Сочи са БНТ1, БНТ2, ТВ+, F+ и Film+ HD. От какво се предизвика объркването около ситуацията, която ние, от BG TV News, следихме специално за вас, четете повече тук. В статията вижте и дали от СЕМ са приели регистрацията на Филм+ като отделен канал. Вижте цялото първо прес-съобщение на БГ САТ за Олимпиадата ексклузивно при нас тук.

AXNbg

Излязоха акцентите на AXN каналите за най-късият месец в годината на коня. Какво са ни подготвили от AXN, AXN White и AXN Black през Февруари вижте в съответните статии.

През тази седмица имахте възможност да четете за втори път тази година „!Коментарът“, който бе на тема „FOX Sports би се приел добре в България„.

fox_sports

Като стана въпрос за FOX и спорт – задължително трябва да прочетете статията с информацията за излъчването на Super Bowl 2014. Почитателите на американския футбол ще могат да наблюдават зрелищното събитие на 3 февруари от 01:30 часа. Статията на The TV Boy пък се превърна като основен източник на информация за други сайтове и медии с по-голяма аудитория като „Дневник„, „Slusham.com“ и „Екрана.инфо„.

Първо интервю като бъдещ Главен изпълнителен директор на bTV Media Group даде Павел Станчев за вестник „Капитал“. Цялото интервю можете да прочетете тук –  той разкрива какви ще са плановете на bTV за бъдещето и как ще се развива най-голямата българска медия.

Една изключително любопитна новина можете да прочетете само в BG TV News – Пак свалят “Искрено и Лично”. От TV7 заявиха, че “Промяната е част от освежаването на програмната схема на канала за предстоящия телевизионен сезон. Решението за прекратяване на излъчването на предаването е продиктувано от програмни съображения.” Повече относно ситуацията и каква е историята на „Искрено и Лично“ из телевизиите четете тук.

NovaTVimage

Ексклузивно в BG TV Talk научихте какви ще са промените в програмната схема на „Нова ТВ“ през Февруари. На кратко – завръщат се „Стани богат“ и „Съдби на кръстопът“ – вероятно само за Февруари или през Март ще бъдат с променени час и ден на излъчване. Повече в статията тук.

Още една новина от ефира на „Нова ТВ“ – нова двойка водещи в „Господари на ефира“ от 3 февруари. Румен Угрински и Зуека ще са хората, които ще развеселяват зрителите всяка вечер от 23:00 часа по „Нова ТВ“.  Защо промяната на водещите бе изместена чак за февруари – четете тук.

Както знаете от няколко дни в сайта ни е достъпна beta версия на „ТВ програма“ – получаваме въпроси кога ще добявим още канали. Веднага отговаряме – в момента работим по Съвместен проект между BG TV News и Megara-Web и поради тази причина съвсем скоро ще разберете повече относно „ТВ програма“.

Успешна седмица! 🙂

Comment

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s