Окончателно: TV+ ще предава Олимпиадата, ето защо стана объркването

снимка:BTG Media

снимка:BTG Media

Вече окончателно: TV+ и каналите от групата им ще предават Олимпийските игри в Сочи. Това потвърдиха запознати от медията за екипа на BG TV NEWS. Те споделиха също и защо е стана объркването и новината, че Олимпиадата ще се излъчва по Диема.

Правата за локално кабелно разпространение на правата в България са били продадени на частната посредническа фирма Диема Прес ЕООД, която е собственост на основателя на Диема Вижън Емил Славчев. Фирмата от 2006 година няма нищо общо с телевизия Диема, а просто името е останало от тогава. Фирмата се занимава с посредническа дейност при определяне на телевизионни и сродни права. Тя е спечелила правата за Олимпиадата в Сочи и ги е препродала (сублицензирала) на БГ САТ АД. От своя страна от сайта на МОК http://www.olympic.org/broadcaster-home-winter#europe са отразили, че реалният правоносител на правата е Диема Прес, но те от своя страна са ги сублицензирали на БГ САТ. Администрацията на сайта на МОК обаче е пропуснала да отбележи, че става въпрос за „Cable/Satellite“ правата, а не за онлайн излъчването. След това администраторите на Официалния сайт на Олимпиадата http://www.sochi2014.com/en/tv-guide (който се поддържа от частна агенция) при прехвърлянето на информация от сайта на МОК са се заблудили, че фирмата „Диема Прес“ е всъщност българската телевизия „Диема“ и че не Диема Прес е сублицензирал БГ САТ, а обратното. Така вместо БГ САТ и TV+ е била записана погрешка телевизия „Диема“. Нашият сайт също бе подведен по тази на пръв поглед кристално официална информация и по тази причина ни се наложи да направим доста обширно проучване докато се доберем до истината. Мистерията се подсилваше от факта, че TV+ не са публикували нито едно официално прессъобщение или реклама на сайта си. Запознатите от медията ни се оправдаха с натоварените ангажименти на отделите на телевизията и със „някой затруднения по поддръжката на сайта“. Ще спестим понататъшен коментар по темата.

Така вече окончателно Олимпиадата в Сочи ще може да се гледа, освен по каналите на БНТ, и по каналите от групата на БГ САТ – разпределението на игрите ще бъде между каналите TV+ и F+, както и всички състезания ще бъдат излъчени и в HD качество в ефира на Film+ HD. От БГ САТ се очаква да публикуват програма на излъчване на по-късен етап. Ще ви държим в течение за развитието на темата.

Междувременно новият канал Film+ бе отказан за регистрация от СЕМ. Причината, която посочват от Съвета са „констатирани непълноти и нередовности“ по представените материали за регистрация. Очаквайте подробности и по тази тема.

Един отговор на “Окончателно: TV+ ще предава Олимпиадата, ето защо стана объркването

  1. Pingback: “На Седмия ден” 26 януари 2014 | BG TV News·

Коментари са забранени.