Viasat History, Viasat Explorer и Viasat Nature – акценти за февруари и март 2014

Viasat_History_2009
Представяме ви акцентите за Viasat History, Viasat Explorer и Viasat Nature за февруари и март, предоставени от Viasat Press.

Забранена история
вторник, 18 февруари – 25 март, от 22:00 ч.
org_329665
През цялата история са били прикривани информация и доказателства за дълго поддържани теории на конспирацията, за древни съкровища, загубени цивилизации и тайни от военни времена. Тази вълнуваща поредица в шест части отвежда зрителите на пътешествие с водещия Джейми Тийкстон, за да намерят истината и да разкрият нови факти за големи мистерии.

Властимащите не са доволни, когато нови доказателства сериозно поставят под въпрос общоприетите вярвания и концепции, които са били приемани за факт в продължение на десетилетия и векове. През годините невероятни истории са били погребвани или прикривани, а смелите хора, които са се опитвали да кажат истината, са били възпрепятствани или осъждани, или и двете. Досега. Водещият Джейми Тийкстон се опитва да достигне до самата същина на това, което мислим, че знаем, като същевременно обмисля, изследва и анализира.

Посещавайки места от Петра в Йордания до Оук Айлънд в Канада, всеки епизод включва архивни кадри и интервюта с водещи историци, археолози и учени. Обхванати са големи конспирации, като това, дали Иисус и Мария Магдалена са се оженили и са имали деца и дали някога на Земята е живяла раса от гиганти Забранена история не се колебае да постави под въпрос отдавна приети „истини“ в търсенето на реалната истина.
Viasat_explorer

Брегова охрана – Аляска (сезон 3)
сряда, 12 февруари – 7 март, от 22:00 ч.
org_329945
Брегова охрана – Аляска се завръща! Завладяващият нов сезон се завръща в безпощадния свят на бреговата охрана на САЩ, базирана в суровия Кодиак, Аляска, докато те се подготвят и работят при най-тежки условия, провеждайки издирвания и спасителни операции на живот и смърт.

Сезон 3 ще бъде най-драматичният и най-напрегнатият до сега! Да се присъединим към екипажа на хеликоптер Джейхоук и да се качим на борда на спасителна лодка на бреговата охрана, докато те спасяват пострадали в ледените води. Чрез непосредствените разкази на тези героични мъже и жени научаваме как протичат интригуващите мисии, в които участват.

Новите епизоди представят капитан Мелиса Ривера – първата жена командир във Въздушната база Кодиак, и най-разнообразни операции като смелата мисия за спасяването на 18 души, блокирани в нефтена сонда, или ловец, хванат в капан в планината. Екипът на филма получава също безпрецедентен достъп до изтощителната подготовка, през която трябва да преминат спасителните водолази в най-бурните води в света.

Силната турбулентност, ниските температури и главозамайващите височини са само част от препятствията, с които се сблъсква бреговата охрана в Кодиак, Аляска и в другите бази в района. Екипът от добре обучени плувци и спасителни пилоти се надпреварва с времето и се бори със свирепите ветрове, гъстите гори, ледените води, огромните вълни и много други трудности, за да изпълни критични задачи като опасните мисии за откриване и спасяване или транспортиране на тежко болни или пострадали хора от отдалечени места до най-близката болница. Поредицата изследва също живота извън базата, докато в свободното си време групата се радва на дивата природа на Аляска и сплотена местната общност.

ФБР: разследване на престъпления (сезон 3)
петък, 28 февруари – 2 май
org_274867
Една разтърсваща, наистина криминална документална поредица, която за първи път въвежда зрителите в тайните на най-значимите случаи на ФБР. Следвайте агентите, анализаторите и криминалистите, специализирани в профилиране на престъпници, докато те разрешават своите най-трудни и най-неотложни случаи, докато преследват серийни убийци, терористи, крадци, кибер престъпници, търговци на оръжие и похитители. Вижте как водещата в света агенция в областта на правоприлагането преобразява начина, по който се разследват престъпления, докато те работят по най-опасните, най-мащабните високорискови случаи в историята на ФБР.

Viasat_nature
Натурополис
сряда, 5 март – 26 март, от 18:20 ч.
org_329538
Планетата Земя бързо се превръща в гигантски мегаполис – в един свят, в който няма граници за урбанизацията и човекът е напълно откъснат от природата – дали все пак ще можем да оцелеем? Днес, повече то всякога, трябва да изградим града на бъдещето, където човекът и природата ще бъдат отново свързани. Зелената революция започна. Станете свидетели на зараждането на градовете на бъдещето с невероятната поредица от четири части Натурополис.

Това е началото на нова ера: добре дошли в града на Планетата! Краят на 2008 г. отбеляза значителна промяна в историята на човечеството – понастоящем преобладаващата част от населението живее в градовете. Днес всеки съвременен метрополис трябва да отговори на един основен въпрос: как природата може да изпълнява централна роля в неговото развитие, което трябва да бъде едновременно екологосъобразно и устойчиво, и което трябва да дава възможност на хората да живеят в хармония – като в една екосистема?

Ню Йорк, Токио, Рио де Жанейро и Париж са пионери в тази област. Всеки град е една гигантска лаборатория, която експериментира с градската екология и я развива в съответствие със собствената си естествена история. Чрез срещи с различни заинтересовани от тези промени страни, включително проектанти, природолюбители, историци, учени, архитекти, ландшафтни архитекти, хора на изкуството и активисти, Натурополис не само проучва мястото на природата в историята на градовете от тяхното създаване до днес, но също така анализира водещите постижения на съвременната наука, преди да разгледа решенията, предлагани за бъдещето, с цел да се намери устойчиво равновесие между природата и градския живот.

Натурополис ще се потопи в сърцевината на някои от най-оригиналните урбанистични идеи – тези, които могат да гарантират успеха на създадените от човека екосистеми. Тук се крие най-голямото предизвикателство на 21 век!

Един отговор на “Viasat History, Viasat Explorer и Viasat Nature – акценти за февруари и март 2014

  1. Pingback: “На Седмия ден” 19 януари 2014 | BG TV News·

Comment

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s