TV1000 – акценти за февруари 2014

TV1000_logga

Представяме ви акцентите за TV1000 за месец февруари, предоставени от Viasat Press.

Нови филми по TV1000 през февруари
Ние обичаме филмите, колкото и вие, и този февруари представяме още повече филми, които просто няма да искате да пропуснете.

Започваме с режисирания от Робърт Редфорд политически трилър Офицери и пешки с участието на Том Круз и Мерил Стрийп и разглеждащ ефекта, който войната срещу тероризма оказва върху отчаяна група американци.

Следва друг филм с Том Круз, Операция Валкирия. Тази базирана на истинска история драматизация се фокусира върху плана за политически преврат и убийство на Хитлер, подготвен от отчаяни офицери от немската армия по време на Втората световна война.

Следва наградената с „Оскар“ романтична драма Правилата на живота с участието на Тоби Магуайър в ролята на Хоумър Уелс, дете без родители, отгледано и напътствано от лекаря на своето сиропиталище, доктор Ларч, чиято роля се изпълнява от носителя на „Оскар“ Майкъл Кейн.

И накрая, но в никакъв случай на последно място, е друга спечелила „Оскар“ драма – Часовете – историята за това, какво влияние оказва романът „Мисис Далауей“ върху три поколения жени, като в техните роли умело се превъплъщават Никол Кидман, Мерил Стрийп и Джулиан Мур.

Всичко това, плюс още много, по TV1000 през февруари. TV1000. Да се насладим на филмите заедно.

Офицери и пешки
САЩ, военна драма
Премиера: понеделник, 3 февруари, 21:00 ч.
org_324247
Политически трилър, който разглежда въздействието на войната срещу тероризма върху група коренно различни американци. Когато Ариан (Дерек Люк) и Ърнест (Майкъл Пеня) — студенти от университета Уест Коуст — вземат смелото решение да се присъединят към армията във войната срещу тероризма, техният професор идеалист д-р Мали (Робърт Редфорд), е едновременно развълнуван и объркан. Докато Ариан и Ърнест се борят за живота си на полетата на смъртта в Афганистан, те се превръщат във връзката, която свързва две истории от двете противоположни страни на Америка. В Калифорния измъченият д-р Мали се опитва да достигне до един привилегирован, но недоволен студент (Андрю Гарфийлд), който е самата противоположност на Ариан и Ърнест. Междувременно във Вашингтон харизматичният кандидат за президент — сенатор Джаспър Ървинг (Том Круз), е на път да направи шокиращо разкритие пред разследваща телевизионна журналистка (Мерил Стрийп). С развитието на сложните, взаимно преплитащи се драматични ситуации, съдбите на героите се оказват неразривно и неизбежно свързани.

С участието на: Том Круз, Мерил Стрийп, Робърт Редфорд, Майкъл Пеня, Андрю Гарфийлд

Операция Валкирия
САЩ/Германия, военна драма
Премиера: понеделник, 10 февруари, 21:00 ч.
org_244780
Том Круз изпълнява ролята на полковник Клаус фон Щауфенберг, човекът, стоящ зад сложния план, известен като операция Валкирия: предвиждащ убийството на Хитлер и сваляне на правителството му отвътре. По време на цялата си кариера в армията Щауфенберг е служил вярно на Райха, но след като губи око, ръка и три пръста по време на бомбардировка, достига пределната си точка. Вече не може просто да гледа унищожителната лудост, която страната му изсипва върху света. Присъединява се към съпротивата и рискува собствения си живот и този на семейството си заради възможността да промени историята.

С участието на: Том Круз, Кенет Брана, Бил Найи, Том Уилкинсън, Карис ван Хаутен

Правилата на живота
САЩ, наградена с „Оскар“ романтична драма
Премиера: понеделник, 17 февруари, 21:00 ч.
org_329552
Хоумър Уелс е сирак, но семейството не му липсва. Израства в приюта Сейнт Клаудс под нетрадиционните, но любящи напътствия на д-р Уилбър Ларч и никога му е била нужна повече привързаност. Но Хоумър расте и започва да си задава въпроси за бъдещето си. Той копнее сам да опознае света и когато среща богата млада двойка, тръгва на път с тях и се откъсва от Сейнт Клаудс. Изведнъж възможностите пред него се оказват безбройни. Потапя се в един по-голям свят, изпълнен с нови гледки, приключения и приятелства, както и трагедии, предателства и опасности. Правилата, ръководили досегашния му живот, изглеждат неприложими и когато Хоумър за пръв път се влюбва, осигуреното му възпитание не предлага никакви насоки. Чувствата му се превръщат в обожание и той изживява положителните и негативните вълнения, както и сложните наслади и отговорности, които тези нови емоции носят. Изведнъж последиците от това да правиш личен избор стават сериозни.

С участието на: Тоби Магуайър, Шарлийз Терон, Майкъл Кейн, Пол Ръд, Кейти Бейкър

Часовете
САЩ/Великобритания, наградена с „Оскар“ драма
Премиера: понеделник, 24 февруари, 21:00 ч.
org_329556
Три успоредни истории за жени в различни времена, всяка от тях свързана с живота и творчеството на писателката Вирджиния Улф. Първо е представена самата тя през 1923 г. (ролята се изпълнява от Никол Кидман), бореща се с депресията и мислите за самоубийство, докато пише романа Мисис Далауей. Другите две истории са на Лора Браун (Джулиън Муур), бременна домакиня от Лос Анжелис през 1949 г., която планира парти за рождения ден за съпруга си и установява, че не може да спре да чете Мисис Далауей, и Клариса Вон (Мерил Стрийп), съвременна нюйоркчанка, подготвяща парти за своя приятел и бивш любовник, успелият писател Ричард, който умира от СПИН и ѝ е дал прякора… Мисис Далауей. Филмът е базиран на наградения с Пулицър роман от 1998 г. на Майкъл Кънингам.

С участието на: Никол Кидман, Мерил Стрийп, Джулиан Мур, Тони Колет, Джеф Даниълс, Миранда Ричардсън, Ед Харис, Клеър Дейнс

Очаквайте акцентите за Viasat History, Viasat Explorer и Viasat Nature през следващите дни!

Един отговор на “TV1000 – акценти за февруари 2014

  1. Pingback: “На Седмия ден” 19 януари 2014 | BG TV News·

Comment

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s