National Geographic Channel – акценти за февруари 2014

National_Geographic_Channel.svg

Представяме ви акцентите за National Geographic за месец февруари. Екипът на BG TV News благодари на Албена Стоянова за информацията!

Brain Games 3 (20×30)
19 февруари, всяка сряда от 20:55 часа
премиера
1ngc
„Brain Games” обяснява нагледно начина, по който мозъкът ни възприема света. „Пристрастеният към учудващото” Джейсън Силва и „благородният крадец” Аполо Робинс оценяват човешкия мозък в сложна поредица от интерактивни експерименти, за да разберат колко лесно може да бъде излъган. Водещи експерти в сферата на когнитивните науки, неврологията и психологията ще обяснят причините за резултатите.

Нито едното (20×30)
5 февруари, всяка сряда от 21:55 часа
премиера
2ngc
„Нито едното” е съвсем ново популярно шоу за науката и инженерството, което предизвиква всички да отгатнат какви ще бъдат резултатите от невероятни експерименти. За разлика от другите подобни предавания, шоуто не е ограничено в обичайните, скучни предели на лабораторията или гаража. То излиза по улиците, в моловете, летищата и на състезателните писти по света, за да предложи науката на хората.

Машина на времето (6×60)
21 февруари, всеки петък от 21:55 часа
премиера
3ngc
Както антропологът анализира костите, а историкът разчита древни текстове, ние разполагаме с технологията да „разгадаваме” различни места: сградите, руините и пейзажите, където е била изкована историята. Тази поредица разкрива наглед познати обекти по съвсем нов начин, разглеждайки физическата и събитийната им история. Това е нашият шанс да се докоснем до миналото. Екипът ни от специалисти ще проучи световно известни забележителности като изгубения град на Клеопатра, Лондонската кула, Колизеума и др. Те ще пресъздадат с уникална точност величествените сгради от миналото, както са били замислени.

Титаник: Кръв и стомана (12×60)
22 февруари, събота, два поредни епизода от 20:55 часа
премиера за канала
4ngc
Той безспорно е най-прочутият кораб в света. Всеки знае името му и историята за трагичното му плаване.
Наричали са го „Непотъващият”, но са грешали. Всъщност, чия е била вината? На капитана и екипажа му, на природните стихии или на онези, които са го построили? Това е бил най-амбициозният проект за времето си. Дали финансовата изгода се е оказала по-важна от сигурността? Направени ли са умишлени пропуски с цел да се спестят пари?
„Титаник: Кръв и стомана” се съсредоточава върху един аспект от тази епична история, който не е бил разглеждан досега на екрана – разказът за раждането на кораба, за проектирането и строежа на обречения луксозен лайнер.
Това е и страстна любовна история от онези неспокойни времена, в която се разказва за обич, загуба, триумф и катастрофа.
Първият драматичен сериал по National Geographic за България.

Замъкът (8×60)
всеки вторник от 21:55 часа
нови епизоди
5ngc
Брент вярва, че електромагнитен импулс, предизвикан от атомен взрив или слънчево изригване, ще спре електрозахранването в целите Съединени щати и ще ги изпрати обратно в средновековието. Затова, той призовава десетте си деца да му помогнат да завърши строежа на ЗАМЪКА, преди да е станало късно.

Мегаструктури от Втората световна (6×60)
всеки петък от 20:55 часа
нови епизоди
6ngc
Поредицата разкрива инженерните тайни на шест емблематични мегаструктури, построени от нацистите.

Измамен град 2 (10×60)
всеки четвъртък от 21:55 часа
нови епизоди
7ngc
Всяка година стотици милиони туристи се отправят на приключения в чужбина и всяка година милиони от тях се оказват в малко по-голямо приключение, отколкото са очаквали. Макар че всеки може да стане жертва на престъпление, туристите изглеждат естествено предразположени към това. Но не се страхувай, тръпнещ пътешественико, защото идваме на помощ. „Измамен град” посещава най-бляскавите кътчета в света и ги представя през погледа на местните крадци, мошеници и измамници. Тук всеки турист е потенциална жертва.

Златна треска (10×60)
всеки понеделник от 21:55 часа
последни епизоди
8ngc
Поредицата “Златна треска” е посветена на мита за Клондайк и неустоимото изкушение да търсим съкровища в днешни дни. Има причина златото да се нарича ценен метал – просто не е толкова много.

Роден на пътя (10×60)
всеки понеделник от 20:55 часа
последни епизоди
9ngc
Документална поредица за мотоциклетизма с незабравими герои, от създателите на „Бързи и шумни” (Fast n’ Loud) и „Американски Чопър” (American Chopper).

Наркотици ООД IV (10×60)
всеки четвъртък от 21:55 часа
нови епизоди
10ngc
С изключителен достъп, четвъртият сезон на „Наркотици ООД” ще ви отведе от Атлантик Сити до Сан Франциско, Маями и Кингстън в Ямайка, за да разкрие света на трафикантите, дилърите, потребителите и полицаите в тъмните сърца на най-прословутите наркоградове в света.

Куфар за края на света 2 (6×60)
всеки вторник от 20:55 часа
нови епизоди
11ngc
Това е поредица за обикновени хора, които стигат до крайности, за да се подготвят за природни, изкуствени или космически заплахи за планетата. Колоритни личности трупат купища оборудване, храна и други провизии. Разглеждаме ситуациите и през призмата на науката, за да разберем колко е вероятно катастрофата да настъпи и дали тези хора са достатъчно добре подготвени за нея. Двама души или семейства във всеки епизод… изключителни герои с невероятни планове за подготовка и защита. Те очакват катаклизма.

Разглоби ме 2 (10×60)
всяка сряда от 20:55 часа
последен епизод
12ngc
Предаването изправя един срещу друг два екипа от автомеханици, търсещи коли, които да купят, разглобят и продадат на части. Всеки бърза да се спазари и продава усилено, за да реализира печалба. Могат ли да спечелят пари от скрап?

 

Специално неделно предложение

Възходът на животните (2×60)
9 февруари от 20:55 часа
премиера

Дейвид Атънбъроу използва нови фосилни доказателства, за да разкаже най-удивителната история на природата за невероятния възход на животинската група, която днес властва на планетата ни – гръбначните. Те произлизат от примитивни риби, които някога са плували из древните морета, но забележителният им напредък им е позволил да направят смелата стъпка към сушата, а после да се понесат в небето, откривайки полета. С помощта на нови открития на древни и живи фосили, както и удивителна компютърна графика и кинематография, Дейвид ще разкрие как гръбначните животни са поели на неочакваното си пътешествие към сушата и са заселили всяко кътче на планетата.

Един отговор на “National Geographic Channel – акценти за февруари 2014

  1. Pingback: “На Седмия ден” 12 януари 2014 | BG TV News·

Comment

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s