БНТ1 по-гледана от bTV и Нова ТВ в първите часове на 2014 година

bnt

Излязоха първите рейтинг-данни за 2014-та година и сега е време да ви ги съобщим.

Започваме с данните, предоставени ни от БНТ, за часовия пояс 21:00-22:30 часа. Това е и таймслотът на първия епизод на новото предаване на БНТ1 „Най-добрите години от нашия живот“. Предаването по лиценз на Endemol е гледано от около половин милион души и е събрало около 500 000 зрители пред екрана(или 5,9 %). По същото време(21:00-22:30 часа) Нова ТВ е събрала пред екрана около 400 000 души. По това време по частната телевизия се е излъчвал края на филма от 1993 година „Сърдити старчета“ и първата част на специалното новогодишно издание на „Господари на ефира“.

Продължаваме с данните, отнасящи се за времето след полунощ. До 02:00 часа на 1 януари 2014 година БНТ1 е била най-гледаната телевизия с рейтинг от 7.6, следвана от bTV – 4.7, а на трето място се нарежда Нова ТВ с рейтинг малко над 3 пункта. Източника на данните е вестник „24 часа“.

Вижте сега цялото прес-съобщение на БНТ:

Почти половин милион души привлече първото издание на най-новия реалити формат на БНТ1 „Най-хубавите години от нашия живот” в новогодишната нощ. Бляскавото шоу стартира точно в 21:00 часа на 31 декември и прикова пред екрана хиляди зрители, предлагайки им емоционална среща с емблематични моменти и личности от близкото минало.

По данни на ГАРБ в часовия пояс от 21:00 до 22:30 часа националната телевизия са избрали 5,9 на сто от зрителите. За сравнение по същото време Нова тв са гледали 100 000 души по-малко.

Според отзивите на зрителите уникалният формат, по лиценз на „Ендемол”, е впечатлил с професионалния подбор на архивни кадри, запазили значими спомени за всеки българин. Според тях водещите Владимир Пенев и Александър Сано са били на световно ниво, а техните асистентки Анастасия Неделчева и Рая Белева са се справили отлично. Присъствието на едни от най-големите родни звезди като Стоянка Мутафова, Джоко Росич, Васил Найденов, Орлин Горанов, „Трамвай №5” и младите таланти Невена Цонева и Рафи е придало истински блясък на шоуто, споделят още зрителите на националната телевизия.

Второто издание на „Най-хубавите години от нашия живот” е идната сряда /08 януари/, отново в 21:00 часа.

Над 10 000 софиянци и гости на столицата посрещнаха новата 2014 година на площад „Княз Александър І” с празничния концерт „Сцена под звездите”. Концертът, организиран от БНТ и Столична община, за пореден път събра хиляди в центъра на София, които посрещнаха новата година в компанията на любими звезди.

Водещи на мащабното събитие бяха Боряна Каменова и Любомир Ковачев, а сцената събра на едно място изпълнители като ФОНДАЦИЯТА, дует РИТОН, Мария Илиева, Николина Чакърдъкова с Неврокопския ансамбъл, новите идоли на най-младото поколение – Дивна, ВенZи, Михаела Филева, Били Хлапето, Lexus, балет „Веда Джуниър” и много други.

Освен празнуващите на площада, над 200 000 души са гледали празничния концерт и по телевизията, на честотата на БНТ, сочат данните на ГАРБ.

Един отговор на “БНТ1 по-гледана от bTV и Нова ТВ в първите часове на 2014 година

  1. Pingback: “На Седмия ден” 5 януари 2014 | BG TV News·

Comment

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s