bTV: Нова ТВ не може да създаде свои собствени силни лица и облик

bTV Media Group

По повод вчерашната ексклузивна новина за присъединяването на една от емблемите на bTV Ани Салич в екипа на „Нова ТВ“, преди малко bTV Media Group изпратиха свое становище.

Вижте го тук:

Позиция на bTV Media Group по повод новината за напускането на Ани Салич

Здравейте, колеги,

Във връзка с решението на Ани Салич да приеме предложение за работа в Нова тв, и в духа на предстоящите празници, преди всичко искаме да благодарим на топ водещите, репортерите, операторите и продуцентите в нюзрума на bTV, които през последните 6 месеца също получиха много атрактивни предложения за работа от конкурента ни, но не ги приеха. Всички те избраха да останат лоялни към bTV, въпреки трудностите, свързани с многобройните промени в ръководството на медиата на международно ниво.

С годините bTV е доказала, че е школа за качествени кадри. И то не само по отношение на водещи на новини и предавания. До голяма степен медията дължи своите високи резултати и на хората зад кадър, без които и успехът на лицата не би бил същият. Именно заради този екип, който не се спира пред временни трудности, bTV вече 13 години заема водещото място на българския телевизионен пазар.

В същото време последните действия на Нова ТВ са категорична илюстрация на тоталната й немощ да даде стойностна алтернатива в ефира. Липсата на творчески и концептуален ресурс на конкурентната медия да създаде свои собствени силни лица и облик спъва развитието на целия пазар. Така се ощетяват първо зрителите, принудени да гледат опити за създаване на огледален образ на bTV, но също така и рекламодателите. Медия, която има амбиции да се развива, става неубедителна, когато за пореден път купува готови лица и концепции. Благодарим на Нова ТВ за признанието за неоспорим професионализъм и лидерство на bTV, макар да е изразено по необичаен начин.

Колкото и да тежи раздялата с лице, създадено и развивано от bTV в продължение на 13 години, за нас това е преди всичко възможност. Политиката на Нова ТВ да изкупува кадрите на bTV ни дава шанс за откриване и развитие на нови, млади професионалисти, което е единственият начин да запазим водещата си позиция и занапред.

Весели празници!

4 отговора на “bTV: Нова ТВ не може да създаде свои собствени силни лица и облик

  1. Бареков и Цолова днес щяха ли да са надутите преоценени ТВ „звезди“ без да работят в bTV – не. Цолова ми беше любимка и след трансфера ѝ в Nova, но след като изгледах едно нейно интервю си промених мнението – получи медийно внимание и отлетя някъде там, в атмосферата на Луната. Бареков? Няма да коментирам. Сега и Ани Салич лично достойнството ми като шеф в Nova не би ми позволило да дам предложение да се дойде при мен. 13 години лицето на bTV успехи, падежи и т.н. и сега какво? Ето още един пример защо не понасям така искрено Nova… И сега какво става в крайна сметка bTV–Nova–TV7 => bTV срещу bTV. Успех, Ани…

  2. Браво на Нова телевизия! През последните месеци заявяват категоричност и надмощие над bTV, след като привлякоха толкова много лица към себе си. От километри се вижда, че bTV върви надолу, към дъното… Докато Нова телевизия е в своя триумф! От доста години насам безапелационно предпочитам Нова, пожелавам им много успехи през новата година и да вървят в същия дух!

  3. Pingback: “На Седмия ден” 22 декември 2013 | BG TV News·

  4. Мисля че трябва да разнообразите малко с тези турски сериали и пуснете нещо друго има американски и азиацки сериали

Comment

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s