„!Коментарът“ – Булсатком се сгромолясва, има ли кой да го хване?

БСК

Най-успешният сателитен оператор в България от един месец пропада стремглаво надолу напук на големите си мечти и амбиции. Приемниците свършиха, цените скочиха, ексклузивните канали неочаквано минаха към конкуренцията, някои служители без заплати за изминалия месец, свършиха парите за нови канали… Всичко това стана от раз и дойде като гръм от ясно небе за верните абонати на оператора, все повече от които търсят спасение при набиращия все повече сила Vivacom. Защо обаче стана това, никой не разбра.

Такъв пад Булсатком никога не е регистрирал. Всичко говореше категорично в плюс за оператора, започна изграждането на собствена GSM мрежа, започна строеж на собствен сателитен спътник, спечели конкурс за седми ефирен мултиплекс, каналите му спечелиха масово права за големи спортни събития, масово се изкупуваха регионални оператори, подготвяше се старт на IPTV услуга, но изведнъж нещо стана и нещата придобиха коренно различен образ.

bgsat

Булсатком се утвърди като категоричен лидер. В момента компанията притежава най-голям пазарен дял на пазара за кабелно ТВ разпространение. Предлагаше атрактивни пакети на цени, доста по-достъпни от част от останалите оператори. Той бе първият и най-голям сателитен доставчик в България и нямаше категорична конкуренция. По-късно се появи ITV Partner, който фалира няколко пъти и няколко пъти се появяваше под различни имена – Total TV, Satellite.BG и т.н. После обаче на сателитния пазар влезе Vivacom. Отначало и бившият държавен монополист не представляваше никаква заплаха за Булсатком до момента, до който БТК АД не попадна под контрола на Цветан Василев и КТБ. Изведнъж Vivacom набра скорост и започна да диша във врата на конкурентите си. Новите канали се появиха първо в техните пакети, стартира IPTV услуга, а от последния месец тече невиждана рекламна кампания на оператора. Реклами за услугите на Vivacom ни заливат почти отвсякъде и по всяко време. Каналите – запазена марка на Булсатком – TV+ и F+ най-неочаквано отидоха в пакетите на Vivacom. А точно до преди година и половина – две от Vivacom подадоха оплакване до КЗК за монополно положение от страна на Булсатком за каналите и че от БГ САТ АД са отказвали каквито и да било преговори за излъчване. В същото време каналите на БГ САТ АД на свой ред започнаха да западат, също като Булсатком. Съвпаденията и нелогичните действия станаха твърде очебийни и повдигнаха някои логични въпроси.

Възможно ли е Булсатком да стана изкупителна жертва на монопола на Цветан Василев? Според едно онлайн издание именно намеса на Василев е причината за резкия срив в оператора. Нищо такова не се предвиждаше – напротив, очакванията бяха Булсатком постепенно да се наложи на свой ред като монополист на пазара. Но защо не стана така? Къде отидоха големите планове? Защо не стартира запланувания за преди два месеца старт на IPTV услугата на оператора? Защо спря изграждането на мобилната мрежа, която бе обявена в края на миналата година? Защо се вдигнаха по този начин цените? Непланирани разходи и непредвиден недостиг на финансови средства ли е причината за положението, или „нещо отвън“? Все още не се е случило нищо „изваждащо“ очите за да коментираме защо и как. Но не е късно да се случи.

12 отговора на “„!Коментарът“ – Булсатком се сгромолясва, има ли кой да го хване?

 1. филм+хд го няма при Виваком,не би било зле…но това са фактите.Внимавайте какво пишете.Ако искате да кажете,че ще го има е друг въпрос.

  • прочети статията добре, къде пише за филм+хд !!! пише ТВ+ и Ф+ !!!!

   • Пише като ми прочетоха коментара,от тогава пише.Не прочетев ли 2-я ми коментар?

 2. аа..аа ,четете значи…Щото един викал“Товарищ я не читателъ ,я писателъ“.

 3. Pingback: “На Седмия ден” 1 декември 2013 | BG TV News·

 4. АМИ ТО С НЕЛОЯЛНОСТ КЪМ КЛИЕНТИТЕ НЕ МОЖЕ. ВСЕКИ МЕСЕЦ УВЕЛИЧАВАТ ИНТЕРНЕТ, ВТОРИ ПРИЕМНИК, КАКВО ЛИ НЕ. ВЕЧЕ И АЗ ЩЕ ГИ СМЕНЯ. НЕ МОЖЕ ДА СИ ПЛАТИЛ, А ДА ТИ СЕ ЯВЯВА ПРОЗОРЕЦА , ЧЕ НЕ СИ ПЛАТИЛ И ДА ТЕ НАБУТВАШ ДА ИМ ЗВЪНИШ. ОСВЕН ТОВА ДНЕС ВЕЧЕ НЯКОЛКО ПЪТИ ИСКАМ ДА ПЛАТЯ И ВСЕ НЕ МОГА – НЯМА ИНТЕРНЕТ. КАК ДА ГО СТОРЯ?

  • Господинова, с колко ви се е вдигнала месечната такса? С левче, максимум два. И с какво точно това левче затормози семейния ви бюджет? А знаете ли, че вие тука дето мрънкате за некачествено обслужване трябва да бъдете оставени на произвола на съдбата, понеже тези които трябва да ви обслужат качествено не са получавали заплати от края на февруари и ще получат чак в края на април? И това е защото на вас ви се свидят тези лев-два отгоре. Искате да ви гледаме като бели хора- ще си плащате като бели хора. Тоя евтин нет в България го няма никъде навън, даже и с оптика до вас…. Цена на месец за 94Мбит/сек под 30 лева е нереална. Това разбирате ли го? А докато не стане това нещо, ще си мрънкате колкото искате. За тия пари- толкоз. Или отивайте към виваком, после пак ще си говорим къде е по- добре.

 5. Техник прав си, но също така като останат няколко оператора тези цени ще станат по 10 нали ?
  Аз лично чакам с нетърпение Булсатком, Виваком, Близоо, Мтел и всички аналогични перачници за пари защото това не са оператори вече да ФАЛИРАТ!

 6. Вече 10-ти ден нямам интернет и операторите в Булсатком ми казват да изчакам. Това е след бурите във Варна. Случайно разбрах от техниците им, че им давали по 10 платки на ден да сменят и толкова. Някъде след 20 дена може да ми дойде реда. И да ме обезщетят не ми пука, вече ги смених, толкова главоболия и преди и сега не си заслужават, а дори цената която е висока и стария приемник без HDMI не смятам. Да са живи и здрави и да спестяват от другкте клиенти от към обслужване.

 7. и …аз да си дам гласа Против Булсат … Изобщо не ми пука дали получават или не заплати , аз си плащам за ТВ и Нет и искам да имам по всяко време на Денонощието , а поне в седмицата веднъж се случва срив и като реша да звънна или всички оператори ще са заети с часове или трябва да изчакам да дойде някой на работа че да вдигне шибания телефон , и разбира се за 9-10 часа оставаш без ТВ и Нет . Преди месец закъснях с плащането за 1-ви път … и забележете платих го на 2-ро число , и с постоянното звънене по тела в продължение на 2 дена , най-накрая ми вдигнаха и ми казаха , че има проблем до моя блок и техниците са там , след още 4 дена отивам в офис на Булсат и мацката ми заявява , че трябва да си подам молбичка да ми пуснат сигнала … иначе нямало никакъв проблем . Е ! питам аз как да не се махна от Вас ? за какво сте ми ? явно съм „късметлия“ , и нито телефон ми вдигат нито получавам това за което съм платил … Измамници .. НИКОГА ПОВЕЧЕ БУЛСАТ

Comment

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s