„На Седмия ден“ 24 ноември 2013

НаСедмияДен-карта

Тази седмица имаше няколко важни събития и новини – подробности за празничната програма на bTV и Нова ТВ, интервю на Вики Политова и 2 важни новини от „Сан Стефано“ 29 (БНТ).

kolaj-btv-va-nova

Започваме с празничните програми на телевизиите. Ще говоря направо, по същество, за Нова година. На 31 декември тази година по bTV от 20:00 отново ще има новогодишно издание на „Шоуто на Слави“, от 22:30 – „Комиците“, а новото тази година е новогодишното издание на „Голата истина“. Как ще отвърнат от Нова ТВ на удара от най-гледаните предавания на първата частна национална телевизия – всъщност, все още не е ясно на 100%. Със сигурност е ясно, че от 22:00 ще има специален новогодишен концерт. Нашите предположения са, че на Нова година по Нова ТВ ще има специални издания на „Господари на ефира“, „Национална лотария“ и вероятно новогодишния концерт ще е продуциран от Global Films/Vision или просто ще бъде новогидшно издание на All inclusive. Другите важни промени в програмите на bTV и Нова през декември:

  • „Голата истина“ ще се излъчва само през първата седмица на декември, от 16 декември започва специалната програма на bTV и от 23:30 ще се излъчва „Двама мъже и половина“.
  • Тази година на Коледа по bTV няма да гледаме концертът на “Българската Коледа” 2013. От тази година излъчването ще бъде на ротационен принцип, вероятно концертът тази година ще се излъчи по БНТ1.
  • Финалът на Африка е на 9 декември, на All Inclusive е на 10 декември, на Big Brother All Stars 2013 е – 16 декември, на X Factor – 20 декември.

Всички промени и специални предавания през декември по двете най-големи национални телевизии можете да видите тук.

btv2013

Вики Политова, генерален директор на bTV Media Group, даде пространно интервю за вестник „Труд“. Какво стана ясно? Самата Политова признава, че конкурентите им „имаха краткотрайни пробиви през този сезон, но равносметката в края на периода е, че задържаме (бел.ред bTV) голямата преднина“. Интервюто можете да прочете тук.

Освен големите промени през декември, в програмата на Нова ТВ ще настъпят промени още от утре, понеделник. От утре няма да има „Марс и Венера“, а повторения на „Господари на ефира“. Повече четете тук.

бнт

Сега е време за големите вести, които са свързани с БНТ. След въпрос към БНТ, зададен от нас, стана ясно, че планираните нови канали се отлагат, а през януари 2014 ще стартира само идентична на БНТ1 SD версия, но в HD качество. С това си свое действие, БНТ1 ще стане втората национална телевизия със собствена HD версия. Именно заради намаления бюджет се отлагат плануваните канали, но също така отпада идеята БНТ HD да е самостоятелен канал, който да излъчва в по-добро качество на картината програми от останалите канали на БНТ. По план трябваше да стартират БНТ3 и БНТ+. Има и още последствия от намаления бюджет – става въпрос за Евровизия. БНТ се отказа от Евровизия 2014. От националната телевизия посочват още, че таксата за участие в конкурса се увеличила многократно, а същевременно, всяка година БГ конкурсът е съпровождан със скандали около избора на песен, изпълнител и начина на гласуване, което пък „трупа черни точки“ за БНТ. Много от мненията на обикновените зрители, че конкурсът се е превърнал в политическа игра и, че няма да стигнем на по-високо място от това на Елица и Стунджи доказва, че решението, което БНТ е взело е правилно.

slavi-znak

И тази седмица имахте възможността да четете рубриката „!Коментарът“, която бе на тема „13 години от старта на ерата „Трифонов„.

BG TV News пък, отчита все по-високи резултати в посещаемостта. Повече информация можете да прочетете тук.

Кои са акцентите в програмата на AXN за декември можете да разберете тук.

Напомняме ви, че най-добрият форум за телевизия – BG TV Talk – е отворен за вашите мнения и коментари. Регистрацията е безплатна и моментална – не е нужно одобрение от администратор. Влезте сега!

Пожелаваме ви седмица, изпълнена с изненади!

Comment

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s