National Geographic Channel – акценти за декември 2013

National_Geographic_Channel.svg
Роден на пътя (10×60)
понеделник, 2 декември, 20:55 часа
премиера на новия сезон
Let it Ride Episode 101 NGCUS Code: 10151
Документална поредица за мотоциклетизма с незабравими герои, от създателите на „Бързи и шумни” (Fast n’ Loud) и „Американски Чопър” (American Chopper).

Златна треска (10×60)
понеделник, 2 декември, 21:55 часа
премиера на поредицата
ng2
Поредицата “Златна треска” е посветена на мита за Клондайк и неустоимото изкушение да търсим съкровища в днешни дни. Има причина златото да се нарича ценен метал – просто не е толкова много.

Наркотици ООД IV (10×60)
четвъртък, 19 декември, 21:55 часа
премиера на новия сезон
ng3
С изключителен достъп, четвъртият сезон на „Наркотици ООД” ще ви отведе от Атлантик Сити до Сан Франциско, Маями и Кингстън в Ямайка, за да разкрие света на трафикантите, дилърите, потребителите и полицаите в тъмните сърца на най-прословутите наркоградове в света.

Мафия (6×60)
петък, 20 декември, 21:55 часа
премиера на поредицата
ng4
В началото на 70-те години, една скрита империя на престъпления, насилие и власт управлявала улиците на Ню Йорк. Американската мафия била оглавявана от пет фамилии, а семейните босове били недосегаеми. Никой не признавал публично, че тази организация съществува, докато един бос не решил да наруши правилата.

СПЕЦИАЛНИ ПРЕДАВАНИЯ ЗА КАТАКЛИЗМИ
неделя, 20:55 часа

Топ 10 на природните бедствия
8 декември
премиера
В това двучасово специално предаване на National Geographic десет световни експерти съставят списък на най-важните природни бедствия в историята. С видеозаписи на очевидци, архивни материали и модерна компютърна графика, те разкриват основните моменти, превърнали естествените феномени в катастрофи за човечеството и обясняват защо бедствията, които са избрали, наистина са променили правилата на играта и заслужават своето място в класацията.

Затъмнение
15 декември
премиера
ng5
Представете си десетдневна авария в електрозахранването. Ден първи: метрото спира и улиците в градовете се задръстват. Ден втори: храната в хладилниците се разваля, а спешните служби са претоварени. Ден трети: някои хора нямат вода, щандовете в супермаркетите са почти празни. А остават още седем по-ужасни и опасни дни. „Затъмнение” е нов двучасов филм за последствията от кибер-атака, която унищожава електрическата мрежа. Действието се развива в реално време, сякаш всичко се случва наистина. Смел, задълбочен и много увлекателен, филмът разказва измислените истории на обикновени американци, в чийто живот настъпва пълен хаос и на едно семейство, което подготвено за най-лошото. Той включва материали, събрани от широк кръг хора, като домашни видеоклипове, снимани по време на проблеми с електричеството и други аварии, както и възстановки на реални събития. Вижте какво е нужно, за да оцелееш от първия ден и кой ще остане невредим докато лампите светнат отново.

Най-лошото време?
22 декември
премиера
ng6
Времето става все по-непредсказуемо и странно. Ставаме свидетели на хаос, смърт и унищожение по целия свят. В Индия, подранилите мусони са безмилостни и причиняват наводнения, които заливат цели градове. В Китай, от небесата се изсипва огромна градушка, която унищожава реколтите и убива мнозина. В Австралия, рекордни горещини водят до пожари в цялата страна. Разрушени домове. Жертви. През последните десет години се надигнаха невиждани урагани и торнада, за които дори „ловците на бури” не бяха подготвени. Изглежда времето е извън контрол, но и в миналото е имало тежки засушавания, бури и наводнения. Винаги ли е било толкова зле? Учените вече знаят, че светът се затопля. Сега, те бързат да открият какъв ефект оказва това върху климатичните явления. Дали торнадата стават по-мощни? Дали ураганите зачестяват? И как затоплянето може да доведе до по-студени зими?

ПРЕДАВАНИЯ, КОИТО ПРОДЪЛЖАВАТ И ПРЕЗ ДЕКЕМВРИ

Куфар за края на света 2 (6×60)
вторник, 12 ноември, 21:55 часа
нови епизоди
ng7
Това е поредица за обикновени хора, които стигат до крайности, за да се подготвят за природни, изкуствени или космически заплахи за планетата. Колоритни личности трупат купища оборудване, храна и други провизии. Разглеждаме ситуациите и през призмата на науката, за да разберем колко е вероятно катастрофата да настъпи и дали тези хора са достатъчно добре подготвени за нея. Двама души или семейства във всеки епизод… изключителни герои с невероятни планове за подготовка и защита. Те очакват катаклизма.

Разглоби ме 2 (10×60)
сряда, 20ти ноември, 20:55 часа
нови епизоди
ng8
Предаването изправя един срещу друг два екипа от авто-механици, търсещи коли, които да купят, разглобят и продадат на части. Всеки бърза да се спазари и продава усилено, за да реализира печалба. Могат ли да спечелят пари от скрап?

Магистрала през ада 2 (8×60)
сряда, 20 ноември, 21:55 часа
нови епизоди
ng9
Този реалити сериал ще ви покаже как работят и живеят шофьорите от „Пътна помощ” на връх Донър, докато се съревновават за поръчки и се борят за оцеляването си. По време на непрекъснатите зимни бури, всеки от тях може да поеме до 15 сигнала на ден. Всяко обаждане крие различна история – отчаяни семейства, затънали в снега, шофьори на камиони или туристи, които искат единствено да се спуснат живи от върха. Служителите от „Пътна помощ” трябва да свършат трудната работа, докато успокояват бедстващите.
Снимачните ни екипи ще си послужат с многобройни малки камери с висока резолюция, монтирани върху камионите на службата, включително зад предното стъкло и на крана за изтегляне на коли. Други камери ще бъдат разположени на стратегически участъци от пътя, където колите редовно поднасят и настъпват инциденти. Те ще заснемат всяка рискована ситуация, всяко произшествие и всяка смела спасителна акция в суровите зимни условия на прохода „Донър”.

Арестувани зад граница 9 (10×60)
четвъртък, 14ти ноември, 21:55 часа
нови епизоди
ng10
Деветият сезон на „Арестувани зад граница” продължава да разказва за премеждията на западни туристи, които се борят за оцеляването си, задържани в едни от най-опасните райони в света. Независимо дали са внесли наркотици или просто са били отвлечени, истинските им истории ще ви държат в постоянно напрежение.

Забележка: Поредицата ще започне с епизода „Арго” (Този специален епизод от хитовата поредица „Арестувани зад граница” ще разкаже историята от наградения с Оскар филм „Арго”. Бившият агент от ЦРУ, царят на прикритието Антонио Мендез, чиято роля във филма се изпълнява от Бен Афлек, ще разкаже как в разгара на иранската заложническа криза е намислил дързък план да спаси шестима дипломати, избягали от посолството на САЩ в Техеран. В опита си да съчини история, която ще му позволи да влезе в Иран и да изведе дипломатите от страната със самолет, Мендез бил осенен от невероятна идея – да се престорят на екип от холивудска филмова продукция. Звучало налудничаво, но това бил единственият възможен план. Мендез нямал избор и се отправил на най-рискованата мисия в кариерата си.)

Под прикритие САЩ (6×60)
всеки петък, 21:55 часа
последни епизоди
ng11
Награденият продуцент Мариана ван Зелер разкрива отблизо подземните мрежи, криминалните банди и странните субкултури на САЩ. Със скрити камери и специален достъп, тя ще навлезе в периферните им светове и ще разбере как действат тези групировки. Ще последваме Мариана и съпруга ѝ, операторът Дарън Фостър, докато се внедряват в най-потайните общности и навлизат в непознатите дълбини на подземния свят. Те ще открият нови светове, които ще ви шокират и изумят.

Спасители на бойното поле (6×60)
петък, 29 ноември, 20:55 часа
нови епизоди
ng12
Отчасти войници, отчасти лекари, безспорни герои. Те навлизат с хеликоптери в разгара на битката и често се изправят срещу непосредствени вражески заплахи, за да спасят тежко ранените. За първи път ще чуете как тези смели летци се чувстват далеч от дома, докато защитават страната си.

Табу САЩ (10×60)
вторник, 20:55 часа
последен епизод
ng13
Време е да се гмурнем дълбоко в червеното, бялото и табуто на Америка. Всеки епизод има определена тема (взаимствана от най-популярните епизоди на „Табу” през годините) и ще ви запознае с американски субкултури, които се занимават със странни и невероятни неща.

Comment

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s