FOX Life и FOX Crime – акценти за декември 2013

FOX_Life_logo
Подли камериерки (Devious Maids) – сезон 1
Жанр: Комедия/Драма
от 9 декември, всеки понеделник, от 20:55 часа
премиера за България
1life
В „Подли камериерки” убийствата и хаосът се сблъскват в именията на най-богатите и влиятелни семейства в Бевърли Хилс. Класовата война никога не е била толкова забавна и мръсна, колкото в този свят на богатите, където персоналът е толкова умен, духовит, колоритен и направо подъл, колкото работодателите си. Който държи мръсните тайни държи и властта. А още преди края на сезона на яве ще излязат тъмни афери и ще бъдат разкрити дълбоки тайни, докато научаваме мръсните подробности около шокиращото убийство на една домашна прислужница.

Сериалът проследява една сплотена група домашни прислужници, свързани помежду си от работата си, житейските си проблеми и мелодраматичните обрати в света на техните работодатели. Роузи (Рамирес) – вдовица,която след смъртта на съпруга си оставила сина си в Мексико, работи за двойката егоцентрични, успели актьори Пери и Спенс Уестмор (Мариана Клавено – „Истинска кръв” и Грант Шоу – Swing Town). Кармен (Санчес), която иска да бъде певица се надява, че работодателят й, поп звездата Алехандро (Мат Седено – „Дните на нашия живот”) може да й помогне да започне кариерата си, но Одеса (Мелинда Пейдж Хамилтън – „Момчетата от Медисън авеню”) – негова лоялна икономка и нейна шефка, няма да се спре пред нищо, за да й попречи. Зойла (Рейес) е старша камериерка на Женевиев Делатур (Сюзан Лучи – „Всички мои деца”) – зависима, емоционално нестабилна, заможна жена. Тя работи заедно с дъщеря си, тийнейджърката Валентина (Ганем), която омайва привлекателния син на Женевиев Реми (Дрю Ван Ейкър – „Сладки малки лъжкини”)
В първия епизод жените търсят взаимна подкрепа, когато тяхната приятелка и колежка Флора (Пола Гарсес – „От местопрестъплението: Маями”) е брутално убита в дома на работодателите си Евелин и Ейдриън Пауъл (Ребека Уисоки – „Зловеща семейна история” и Том Ъруин – „Анатомията на Грей”), по време на едно от най-големите социални събития на годината. Междувременно, новодошлата Марисол (Ортис) е наета да чисти дома на Тейлър и Мишел Стапърд (Браяна Браун – „Вътрешна сигурност” и Брет Кълън – „Щети”) – младоженци със сложна любовна история. Но Марисол има скрити мотиви и когато някой, когото тя обича бива замесен в убийството на Флора, тя влиза под прикритие, за да открие истината.

„Подли камериерки” е продукция на „Ей Би Си”. Сериалът е създаден от Марк Чери (Отчаяни съпруги), който е и изпълнителен продуцент, заедно със Сабрина Уинд („Отчаяни съпруги”), Ева Лонгория („Отчаяни съпруги”), Пол Макгигън („Скандал”), Лари Шуман (Kissing Miranda), Дейвид Лонър, Джом Мас и Пол Пресбъргър и Майкъл Гарсия от Televisa USA.

Дания Рамирес като Роузи Фалта
Джуди Рейес като Зойла Диас
Браяна Браун като Тейлър Стапорд
Ана Ортис като Марисол Дуарте
Розелин Санчес като Кармен Луна
Грант Шоу като Спенс Уестмор
Еди Ганем като Валентина Диас
Сюзън Лучи като Женевиев Делатур
Том Ъруин като Ейдрън Пауъл

Отмъщението (Revenge) – сезон 3
Жанр: Драма/Мистерия/Трилър
от 16 декември, всеки понеделник от 21:50 часа
премиера за България
2life
Емили Торн (Емили Ван Камп) е най-новото попълнение в Хемптънс. По всичко изглежда, че тя е дружелюбно и изтънчено, обикновено момиче, но затвореният свят, в който тя се потапя е свързан с мрачна семейна история и Емили е точно обратното, на това, което изглежда. След като баща й е натопен за ужасно престъпление, от съседи, на които вярва и е осъден на доживотен затвор, Емили повече не го видяла и прекарала детството си погълната от чувство за гняв, загуба и предателство. Години по-късно тя се връща в Хемптънс с фалшива самоличност и една единствена цел – отмъщение. Всяка социална увертюра е част от внимателно обмисления й план да преследва смъртните си врагове, докато не разруши напълно живота им. Сега тя трябва да се изправи пред последствията от действията си и хаосът, който е отприщила, докато продължава борбата си да отмъсти за смъртта на баща си.
Летният сезон започва в Хемптънс, където Емили Торн е възобновила стремежа към отмъщение, но внезапно е поставена пред неочакван краен срок. Междувременно, завръщането на сина на Виктория Грейсън носи промени и усложнения в могъщото семейство. А един бърз поглед в бъдещето показва, че сватбата на века може да се окаже пагубна за Емили.

Маделин Стоу като Виктория Грейсън
Емили Ван Камп като Емили Торн
Габриел Ман като Нолан Рос
Ник Уекслър като Джак Портър
Джошуа Боуман като Джошуа Боуман

Щастливо разведени (Happily Divorced) – сезон 2, част 2
Жанр: Комедия
от 31 декември, всеки вторник от 21:50 часа
премиера за България
3life
След 18 години брак двойка на средна възраст решава да се разведе, след като съпругът признава, че е гей. По действителните преживявания на Фран Дрешър и Питър Марк Джейкъбсън.

Фран Дрешър като Фран Лавет
Джон Майкъл Хигинс като Питър Лавет
Тичина Арнолд като Джуди Ман
Валенте Родригес като Сесар
Робърт Уолдън като Глен Нюман
Рита Морено като Дори Нюман

FOX_Crime_BG

Глейдс (Glades) – сезон 2
Жанр: Полицейска драма
от 17 декември, всеки вторник от 21:45 часа
премиера за България
1crime
В „Глейдс” Пасмор играе ролята на Джим Лонгуорт, привлекателен и гениален чикагски детектив от отдел „Убийства”, с репутацията на труден характер. Когато капитанът му несправедливо го обвинява, че е спал с жена му и го прострелва, той изпада в немилост и е принуден да се премести. Озовава се в заспалото, затънтено градче Палм Глейд, в близост до националния парк „Евърглейдс”, Флорида, където слънцето и голфът са в изобилие, а престъпления изглежда почти няма. Но Лонгуорт скоро разбира, че този град не е толкова идиличен, колкото си е мислил първоначално, когато убийствата започват да се трупат. Всеки случай отклонява Лонгуорт от голфа и той с неохота влиза в ролята си на един от най-умните детективи, работили някога в полицията.

В премиерния за сезона епизод, дъщерята на известен кубински мафиот е открита мъртва в затънтена уличка в Малката Хавана и Лонгуорт, заедно с цялата полиция на Флорида, трябва да разрешат убийството, за да предотвратят кървава война между две съперничещи си мафиотски семейства. Междувременно Кали (Санчес) се приготвя за освобождаването на съпруга й от затвора.

Мат Пасмор (Джим Лонгуорт), Киеле Санчес (Kали Каргил),
Карлос Гомес (Карлос Санчес), Мишел Хърд (Колийн Манус),
Юрая Шелтън (Джеф Каргил), Джордан уол (Даниел Грийн)

Уайтчапъл (Whitechapel) – сезон 1
Жанр: Криминален/Драма/Трилър
от 12 декември, от понеделник до петък от 19:50 часа
премиера за канала
2crime
Улиците на „Уайтчапъл” са окъпани в кръв. В нощта дебне убиец, подбиращ уязвими жени, които оставя брутално заклани. Местните живеят в страх, а полицията остава безпомощна – без улики, без мотив и без надежда да залови безскрупулният убиец. Но това не е 19-и век, по времето на Джак Изкормвача. Това се случва в наши дни. Случаят е поверен на бързо издигналият се детектив Чандлър – новак в разследването на убийства, специалист в полицейската политика и любител на тридневните курсове. Пълна противоположност на своите колеги. Началникът е детектив Майлс – типичен циничен детектив, който е видял всичко. Насочен от специалиста по Джак Изкормвача Едуард Букан, Чандлър осъзнава, че днешният убиец копира прословутите „убийства в Уайтчапъл” до последната подробност. Ще успее ли Чандлър на направи това, което колегите му преди повече от сто години не са успели и да залови виновника? Добре заснет и стилен, с подчертано готическа атмосфера и черно остроумие. „Уайтчапъл” е далеч от повечето полицейски сериали. Пригответе се за амбициозен сценарий, реалистични, запомнящи се герои и достатъчно напрежение, което да кара сърцето ви да препуска.

Рупърт Пенри-Джоунс като детектив Чандлър („Шпиони”, „Доводите на разума”, „Изгаряне”)
Фил Дейвис като детектив Майлс (Bleak House, „Вера дрейк”, „Прах при прахта”)
Стив Пембертън като Едуард Букан („Лигата на необикновените”, Benidorm)
Клеър Рашбрук като д-р Левелин (Linda Green, The Sins, „Доктор Кой”)
Алекс Дженингс като капитан Андерсън („Кранфорд”, The State Within, „Кралицата”)

Уайтчапъл (Whitechapel) – сезон 2
Жанр: Криминален/Драма/Трилър
от 17 декември, от понеделник до петък от 19:50 часа
премиера за канала
3crime
Смъртта не е краят.

Рупърт Пенри-Джоунс се завръща, като детектив Чандлър в тази драма с мрачна атмосфера. През 60-те години на XX век лондонският Ийс Енд се управлява от близнаците Рони и Реджи Крей, представители на организираната престъпност, които заливат улиците на „Уайтчапъл” с убийства и насилие. Когато в Темза изплува тялото на обезобразен човек, Чандлър и екипът му започват да подозират, че някой избива стари гангстери в стила на братята Крей, за да изстреля към върха на престъпната йерархия. Но кой има силата и влиянието да направи подобно нещо? Нещата се влошават, когато започва да изглежда, че гангстерите не се избиват само помежду си, а са готови да премахнат всеки, който се изпречи на пътя им – а този случай това са Чандлър, Майлс, Макормак и Кент.

Рупърт Пенри-Джоунс като детектив Чандлър („Шпиони”, „Доводите на разума”, „Изгаряне”)
Фил Дейвис като детектив Майлс (Bleak House, „Вера дрейк”, „Прах при прахта”)
Стив Пембертън като Едуард Букан („Лигата на необикновените”, Benidorm)
Клеър Рашбрук като д-р Левелин (Linda Green, The Sins, „Доктор Кой”)
Алекс Дженингс като капитан Андерсън („Кранфорд”, The State Within, „Кралицата”)

Медиум (Medium) – сезон 5
Жарн: Драма/Мистерия
от 26 декември, всеки четвъртък от 21:45 часа
премиера за канала
4crime
„Медиум“ е завладяващ драматичен сериал, вдъхновен от историята на медиума Алисън Дюбоа. Патриша Аркет е в главната роля на майка на три деца, която се опитва да проумее необичайната си интуиция и способността си да общува с мъртвите. Съпругът й Джо (Джейк Уебър) е любящ и я подкрепя, но двойката трудно намира баланс между семейния живот и призванието на Алисън. Тя работи за областния прокурор Девалос (Мигел Сандовал) и използва дарбата си за разкриване на престъпления.

Патриша Аркет като Алисън Дюбоа
Джейк Уебър като Джо Дюбоа
Дейвид Кюбит като Лий Сканлън
Мария Ларк като Бриджит Дюбоа
Мигел Сандовал като областен прокурор Мануел Девалос
София Василиева като Ариел Дюбоа

Закон и ред: Умисъл за престъпление (Law & Order CI) – сезон 9
Жанр: Полицейска мистерия
от 20 декември, от понеделник до петък в 20:50 часа
премиера за канала
5crime
„Закон и ред: Умисъл за престъпление” разказва от гледната точка на един от главните участници в престъплението – престъпникът, жертвата или свидетел. Този криминален сериал разследва уникалният психологически компонент от следствието и позволява на зрителя да надникне отблизо в системата на наказателното правораздаване. Инспектор Робърт Горън (Винсътн Д’Онофрио – „Мъже в черно”, „Клетката”) е изключително интелигентен следовател в отдел „Убийства” с безпогрешен инстинкт и нюх за криминалистиката. Партньорката му инспектор Еймс (Катрин Ербе – „Оз”) е силна жена, чийто безкомпромисен стил на работа я прави идеалната партньорка на Горън.

Двамата оглавяват отдел „Тежки престъпления” под ръководството на капитан Дийкинс (Джейми Шеридан – „Сделката на Шанън”) – компетентен и амбициозен политически играч, който умее да оцелява и владее задкулисните машинации. Всички те често спорят с безпардонния помощник-областен прокурор Рон Карвър (Кортни Ванс – „Летците от Тъскаги”, „Жената на проповедника”), който държи на юридическите детайли.

Винсънт Д’Онофрио
Катрин Ербе
Кортни Б. Ванс
Джейми Шеридан

Фантоми (Spooks) – сезон 8
Жанр: Драма/Трилър
от 1 декември, от понеделник до петък в 19:45 часа
премиера за канала
6crime
Тази спечелила множество награди шпионска драма се завръща с изключително динамичен осми сезон. След руската атака срещу Лондон екипът трябва да се надпреварва с времето, за да спаси Хари, който е отвлечен от руски агенти. Но докато разследват изчезването му, те откриват следи, които водят до Ирак и разкриват конспирация, в която са замесени ЦРУ и МИ6, която касае откраднат запас от обогатен уран. Възможно ли е Хари да знае къде е уранът? И каква е връзката на бившата агентка от екипа Рут Евършед с всичко това? Рут наскоро се е върнала в МИ5, изоставяйки новия си живот в Кипър.

Ричард Армитидж като Лукас Норт („Cold Feet”, „Робин Худ”, „Севера и Юга”, „Хобит”)
Питър Фърт като Хари Пиърс („Пърл Харбър”, „Зов за завръщане 2070”, „Equus”)
Хърмайън Норис като Рос Майърс („Кралство”, „Wire in the Blood”, „Cold Feet”)
Миранда Рейсън като Джо Портман („Покана за двама”, „Married, Single, Other”)
Никола Уокър като Рут Евършед („Torn”, „Оливър Туист”, „Докосване до злото”)
Робърт Гленистър като министър на вътрешните работи („Ударът”, „Играчът”, „Войниче, войниче”)
Дженевиев О’Райли като Сара Коулфийлд („Матрицата 2 & 3”, „The State Within”)

Бесни кучета (Mad Dogs) – сезон 1
Жанр: Криминална драма
от 20 декември, от понеделник до петък в 19:50 часа
премиера за канала
7crime
Пазете се от пладнешкото слънце.

„Бесни кучета” комбинира пълнокръвни герои и черен хумор в стил „Фарго”. Той е емоционално наситен трилър с атмосферата на „Секси звяр”. Рик, Бакстър, Уди и Куин отиват на гости на приятеля си Алво във вилата му в Майорка. Алво е платил за цялото пътуване, той иска да отпразнува факта, че е продал компанията си заедно с приятели. Но с течение на времето те виждат една непозната страна на Алво. Когато маскиран мъж се появява във вилата късно вечерта, за всички става ясно, че Алво не е този, за когото се представя. Следващите събития са изпитание за нервите и лоялността им и ще променят завинаги живота им. Уикендът под слънцето се превръща в кошмарен лабиринт от лъжи, измами и убийства.

Макс Бийлсли като Уди („Оцелели”, „Хотел „Вавилон”, „Последният враг”)
Филип Гленистър като Куин („Прах при прахта”, „Паднал от Марс”, „Кранфорд”)
Джон Сим като Бакстър („Курвата на дявола”, „Паднал от Марс”, „Доктор Ху”)
Марк Уорън като Рик („Общи приятели”, „Messiah: The Rapture”, „Измамници”)
Бен Чаплин като Алво („Дориан Грей”, „Рожденичката”)
Мария Бото като Мария (Maria querida, Soldados de Salamina)

Бесни кучета (Mad Dogs) – сезон 2
Жанр: Криминална драма
от 26 декември, от понеделник до петък в 19:50 часа
премиера за канала
8crime
Внимавай какво си пожелаваш.

Уди, Куин, Бакстър и Рик са планирали да прекарат дълъг уикенд във вилата на приятеля си Алво в Майорка. Нещата обаче съвсем не се развиват по план. Преди края на уикенда те се оказват собственици на килограм кокаин, открадната яхта и купчина с пари. След това Алво е убит от дребен мъж с маска на Тони Блеър и четиримата вече са наясно, че са загазили здраво. Във втория сезон момчетата се озовават в Ибиса с 3 милиона евро в банкноти от 500, след като опитът им да се приберат у дома с ферибот през Барселона се проваля. Парите са съблазнителни, но как да ги отнесат у дома? Четиримата дори не подозират, че това е най-малкият им проблем. Някой знае какво правят и си иска милионите обратно.

Макс Бийлсли като Уди („Оцелели”, „Хотел „Вавилон”, „Последният враг”)
Филип Гленистър като Куин („Прах при прахта”, „Паднал от Марс”, „Кранфорд”)
Джон Сим като Бакстър („Курвата на дявола”, „Паднал от Марс”, „Доктор Ху”)
Марк Уорън като Рик („Общи приятели”, „Messiah: The Rapture”, „Ударът”)

Comment

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s