Nova TV в десетката с хитови филми – настига HBO

NovaBack

Последният месец Нова ТВ изненада зрителите си с телевизионни едни от най-хитовите филми от 2011 г. – сред тях бяха „Тор“, „Мисията невъзможна 4:Режим Фантом“, „Супер8“, „Капитан Америка“ бяха само част от заглавията, които медията излъчи. Този ноември от Нова ТВ ще стигнат още по-далеч, излъчвайки филми, които само до преди няколко месеца са били на кино екрана! „Игрите на глада“, „Непобедимите 2“, „Отмъстителите“, „Каубои срещу извънземни“, „Бързи и яростни 5“, „Трансформърс 3“, „Карибски пирати 4“, „Бойни кораби“ и още много ни очакват до края на годината. Така Нова ТВ ще излъчат филми, които обикновено сме свикнали да виждаме по платените канали на HBO и PPV библиотеките на кабелните оператори няколко месеца след кино премиерата им, а по националните телевизии излизат едва след 2 до 3 години.

Видно е, че от Нова ТВ предпочитат да инвестират в ексклузивно филмово съдържание в почивните дни за разлика от прекия си конкурент bTV, който през уикенда залага повече на собствени продукции. Нищо чудно, че и през изминалите няколко уикенда Нова ТВ води убедително в рейтингите срещу bTV. Всичко това би било много прекрасно, ако не се случваше обаче на фона на остарелите традиции на излъчване на Нова ТВ. От медията, въпреки че ни уведомиха, че преминаване към актуалния формат 16:9 ще се случи тази есен, но това така и не стана. Становището на ръководството е, че Нова ТВ ще премине към формат 16:9 едва когато бройката зрители, които имат плоски телевизори се увеличи значително. Така Нова ТВ остава единствената национална медия, която все още не излъчва във формат 16:9. Освен това Нова ТВ нямат и HD версия, като по тази причина блокбъстарите се излъчват в летърбокс вариант. Така зрителите, които имат широкоекранни телевизори и искат да гледат на целия си екран вместо свита картина, трябва да разтеглят образа си, което ще означава „изрязване“ на логото на екрана.

Освен това Нова ТВ продължават да поръчват дублаж на Александра Аудио по значително по-евтината система „войс-оувър“. Така филмът става значително по-неприятен за слушане с два гласа един върху друг, като най-често гласовете във всеки филм са еднакви. Решението е или по-качественият, но по-скъп синхронен дублаж, след който не се чува другия глас, или със субтитри.

До като обаче от Нова ТВ оправят неразбориите в излъчването си, да се излегнем удобно и да се наслаждаваме на филмите. (като изключим дразнещата резолюция и гласовете, разбира се. :))

Един отговор на “Nova TV в десетката с хитови филми – настига HBO

  1. Pingback: BG TV News с рекордни резултати! Благодарим ви! | BG TV News·

Comment

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s