Шарена класация с ТОП 50 най-гледани програми през Октомври

kolaj-btv-va-nova

Излезе таблицата с ТОП50 най-гледани ТВ програми за месец Октомври. Таблицата и анализа по-долу е, както винаги досега, предоставен от „bTV“. Какво е интересното в нея? За първи път от доста време насам таблицата не е с преобладаващ зелен цвят, напротив – този месец тя е много по-шарена. Много близки като брой позиции са двете най-големи национални телевизии този месец – 24-тири са позициите на „bTV“, а 17 са за „Нова ТВ“. Първите 10 позиции са заети от продукции на „bTV“ – „Огледален свят“, „bTV Новините“, „Столичани в повече“, „Фамилията“, „Комиците“, „Африка“ и „Предай нататък“. Отново прави впечатление, че продукции, излъчили се по „bTV“ в различни слотеве(като „Огледален свят“ – сряда и четвъртък от 20:00 до 21:00 и в четвъртък от 21:00 до 22:00 часа) се подреждат на различни позиции. Докато продукции, излъчили се по „Нова ТВ“ в различни слотове или с различна продължаемост(като „VIP Brother 2013“, който има издания от по 1 час и предавания на живо с по-дълга продължителност) са на една позиция със още по-сумарен рейтинг. Интересно е още, че според класацията, „Съдби на кърстопът“ е по-гледано от новия сезон на „X Facor“. „Шоуто на Слави“ пък продължава да се гледа от средно половин милион души, но този месец те дори не достигат 450 хиляди. Според вас на какво се дължи това? – Очакваме да чуем в коментарите.

Прави впечатление, че в анализа, който „bTV“ предоставят се набляга повече на успехите на сутрешните публицистични предавания на медиата, като е даден и рейтинг на „Африка“ за месец септември.

Очакваме да чуем в коментарите ви мнението за класацията и за това, коя телевизия има по-успешен ТВ сезон.

Цялата таблица можете да видите тук:

10-13

Втората част на класацията(тази с новинарските емисии и сутрешните блокове):

10-13 2

Ето цялото прес-съобщение, изпратено от bTV:

През октомври 2013 г. bTV запазва лидерството си в традиционния месечен топ 50 на най-гледаните програми в телевизионния ефир според ГАРБ. Първите две позиции се заемат от сериала „Огледален свят“. Централната емисия на bTV Новините и разследващото предаване bTV Репортерите се нареждат на следващите две позиции. Челната десетка е заета изцяло с предавания на най-голямата медия в България – „Африка: звездите сигурно са полудели“, „Предай нататък“, „Комиците“ и двата сериала „Столичани в повече“ и „Фамилията“.

От старта на есенния телевизионен сезон bTV е безусловен лидер в сутрешния часови пояс. Трите сутрешни предавания – „Тази сутрин”, „Тази събота“ и „Тази неделя“ постигат най-висок резултати в този часови пояс на българския телевизионен пазар.

От старта на предаването „Тази сутрин“ с водещи Генка Шикерова и Константин Караджов тази есен се отчита увеличение с 22% на зрителите и предаването продължава да бъде стабилен лидер в сутрешния национален ефир в делничните дни. За сравнение, сутрешният блок на прекия конкурент е повишил броя на зрителите си двойно по-малко, или с 11% от датата на пилотното си издание за есенния сезон на 2013 г. Средният аудиторен дял на „Тази сутрин” след завръщането в ефир на 4 септември до момента е 37.36% при целева група All 4+, за сравнение,за същия период от време „Здравей, България” постига дял 27.49%.

Според данните на ГАРБ още от старта на есенния сезон сутрешният блок на bTV е предпочитан избор за 33% повече зрители от аудиторията All 4+ в сравнение с конкурентната телевизия. Според данните за седмицата 21 – 27 октомври този процент се е повишил до 46%.

В съботно-неделния сутрешен часови пояс, „Тази събота“ и „Тази неделя“ с водещ Антон Хекимян се завърнаха като предпочитаните предавания още с първите си издания. Според данните на ГАРБ, първите четири издания на шоуто са фаворит на зрителите във възрастовата група 18-49.

От 1 септември – 30 октомври при аудитория All 4+ „Африка: звездите сигурно са полудели“ постига рейтинг 10.7% (с повече от 3 пункта повече спрямо двата формата на Нова ТВ) или 708 хиляди зрители, което е с около 50% по-голяма аудитория от тази на риалити проектите на прекия конкурент.

От старта си на 13 октомври българският сериал „Фамилията“ е на първо място по гледаемост във своя часови слот. Средният аудиторен дял на сериала на bTV за аудитория All 4+ e почти 30%, а средният дял за същата аудитория на Нова ТВ е едва 18.3%.

„Нека говорят“ има най-висок аудиторен дял и рейтинг в неделния следобед – 306 хиляди зрители за аудитория All 4+, докато „Всяка неделя” постига 224 хиляди зрители, или 27% по-малко от предаването на Росен Петров.

От началото на септември „Шоуто на Слави“ е лидер в своя часови интервал като привлича средно около 470 хиляди зрители на вечер при аудитория All 4+или 6,76% рейтинг докато прекият конкурент Нова телевизия постига средно в часовия интервал 22:30-23:30 делнични дни около 321 хиляди човека или 4,6%рейтинг

„Лице в лице“ е най-успешното и интересно публицистично предаване в българския ефир според данните от национално представително изследване за населението между 18 и 54 години, проведено от Маркет Линкс през лятото на 2013 г. По данни на пийпълметричната система на ГАРБ, средната аудитория на предаването е нарастнала с 15% през септември-октомври 2013 година в сравнение със същия период на 2012 г. За една година от съществуването си в ефира на bTV, аудиторията на „Лице в лице“, с водещи Цветанка Ризова и Димитър Цонев, в панела All 4+ е по-голяма от сумарната аудитория на конкурентните национални канали през делничните дни в слота 17:30-19:00 часа.

4 отговора на “Шарена класация с ТОП 50 най-гледани програми през Октомври

  1. Pingback: BG TV News с рекордни резултати! Благодарим ви! | BG TV News·

  2. Pingback: Поредна рокада в праймтайма на “bTV”! | BG TV News·

  3. Pingback: “На Седмия ден” 10 ноември 2013 | BG TV News·

  4. Pingback: Окончателно: “Голата истина” няма да се излъчва от 17 февруари | BG TV News·

Comment

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s