Ексклузивно! TV+/F+ заместват Vivacom Arena в мрежата на Виваком

bgsat

Грандиозна рокада е на път да се случи в ефира, научи ексклузивно BG TV NEWS! Става дума за каналите – запазена марка на Булсатком – TV+/F+/Film+/Film+ HD. Според наши източници в компанията каналите съвсем скоро ще преминат под контрола на другия най-голям сателитен оператор в България – Vivacom. Причината е, че от Булсатком са започнали преструктуриране и преразпределение на активите си. По тази причина е започнало и преструктуриране и на т. нар. „ексклузивни канали“ на оператора.

От няколко месеца БГ САТ АД не създава каналите Хоби ТВ и Дестинация БГ. Каналите се излъчват вече от Димитровград и са прехвърлени на фирмата „БГ ТОП Мюзик ЕАД“ и вече нямат нищо общо с каналите на БГ САТ. В момента БГ САТ АД, която излъчва от София, създава единствено каналите TV+, F+ (Film+) и Film+ HD. От Булсатком ще прехвърлят контрола на БГ САТ АД на Виваком, която съвсем скоро ще ги включи в пакетите си. За момента Виваком създава не много успешен филмов канал – Vivacom Arena. Според нашата информация той ще бъде заменен от „възкръсващия“ като изцяло филмов канал Film+. По-рано тази година Film+ бе ребрандиран на F+, а основният канал TV+ почти свали цялата си програма освен новинарските емисии, а постепенно прехвърли и спорта по дъщерните си канали. Слухове за включването на БГ САТ каналите при Виваком се появиха още през лятото, но едва сега започват да се оказват реалност. Според нашите източници от Булсатком нямат желание да продължават да поддържат каналите TV+, които в последната година тръгнаха стремглаво надолу, като дори започнаха да пестят пари от трасе за срещите от Примера Дивисион, а предпочитат да се съсредоточат върху изграждането на мобилната си мрежа. За момента не е ясно дали каналите, след като биват включени в пакетите на Виваком, ще продължат да се излъчват от Булсатком и от останалите малки кабелни оператори, като бургаския СКАТ, или ще бъдат само ексклузивни. Не е ясно и дали ще претърпят сериозни промени в програмата си. TV+ и F+ ще станат част от Виваком до края на годината, или най-късно през месец Януари догодина.

6 отговора на “Ексклузивно! TV+/F+ заместват Vivacom Arena в мрежата на Виваком

  1. Pingback: “На седмия ден” 3 ноември 2013 | BG TV News·

  2. Голямо ошашавяне падна по тая статия. 🙂 Надявам се, че не сме причинили инфаркт, изкрейзване, падане от стола или забиване на глава в лаптопа. 😀

    • Колега, харесва ми този ти коментар 🙂 😀 Днес сайтът има рекордна посещаемост. Очаквайте още ексклузивни новини и авторски статии само от BG TV News!

  3. Pingback: BG TV News с рекордни резултати! Благодарим ви! | BG TV News·

  4. Pingback: “На Седмия ден” 10 ноември 2013 | BG TV News·

  5. Pingback: “На Седмия ден” 17 ноември 2013 | BG TV News·

Comment

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s