National Geographic Channel – акценти за ноември 2013

National_Geographic_Channel.svg

Да убиеш Кенеди (1×120)

неделя, 17ти ноември, 20:55 часа

премиера

natken

Годината е 1959-та. Двама мъже са изправени пред повратни моменти в живота си. Единият е във Вашингтон, Колумбия и е на път да обяви кандидатурата си за президент на Съединените щати. Другият е в посолството на САЩ в Москва и възнамерява да се откаже от американското си гражданство завинаги. Тези събития, които привидно нямат връзка, повеждат мъжете по унищожителен път, който ще промени хода на историята. „Да убиеш Кенеди” на National Geographic е продуциран от Scot Free Productions по едноименния бестселър на Бил О’Райли и Мартин Дъгард и проследява развитието на събитията, които ескалират в един от най-шокиращите атентати за Америка – убийството на Президент Джон Кенеди от Лий Харви Осуалд. В ролите: Роб Лоу (Президент Кенеди), Джинифър Гудуин (Жаклин Кенеди), Уил Ротхар (Лий Харви Осуалд) и Мишел Трактенбърг (Марина Осуалд). Филмът разкрива върховете и спадовете на два житейски пътя, които в един момент се пресичат и това води до не едно, а две ужасяващи убийства, които ще потресат един народ и ще отбележат края на една епоха. Премиерното излъчване на  „Да убиеш Кенеди” е през ноември по National Geographic в Съединените щати и по цял свят – в 171 държави на 38 езика – в деня на 50-тата годишнина от смъртта на Джон Кенеди.

Джон Кенеди: 7 съдбоносни дни

неделя, 3ти ноември, 20:55 часа

премиера

natken2

Поредицата отразява конкретни събития, които са променили Кенеди завинаги – от загадъчно заболяване, което едва не отнело живота му на 16-годишна възраст, до героичното спасяване на живота на десет войници по време на Втората световна война и прословутата му среща с една незабравима холивудска сирена. Разкрития, направени в интервюта с роднини, съветници и близки довереници на Кенеди, изграждат представа за величието на един от най-паметните и именити политици.

Последните часове на Кенеди

неделя, 10ти ноември, 20:55 часа

премиера

natken3

Това е цялостен поглед към 24-те часа, в които историята излезе от релси. „Дийли Плаза” е в епицентъра на нашия разказ, но ударната вълна се разпространява много по-далеч. Ако убийството е камък, хвърлен в езеро, то филмът проследява концентричните вълни, които обхващат земното кълбо, разкривайки един културен катаклизъм посредством уникални телевизионни похвати.

НОВИ ПРЕДАВАНИЯ

Куфар за края на света 2 (6×60)

от 12ти ноември, всеки вторник от 21:55 часа

премиера на новия сезон

natgeo4

Това е поредица за обикновени хора, които стигат до крайности, за да се подготвят за природни, изкуствени или космически заплахи за планетата. Колоритни личности трупат купища оборудване, храна и други провизии. Разглеждаме ситуациите и през призмата на науката, за да разберем колко е вероятно катастрофата да настъпи и дали тези хора са достатъчно добре подготвени за нея. Двама души или семейства във всеки епизод… изключителни герои с невероятни планове за подготовка и защита. Те очакват катаклизма.

Разглоби ме (10×60)

от 20ти ноември, всяка сряда от 20:55 часа

премиера на новия сезон

natgeo5

Предаването изправя един срещу друг два екипа от авто-механици, търсещи коли, които да купят, разглобят и продадат на части. Всеки бърза да се спазари и продава усилено, за да реализира печалба. Могат ли да спечелят пари от скрап?

Магистрала през ада 2 (8×60)

от 20ти ноември, всяка сряда от 21:55 часа

премиера

natgeo6

Този реалити сериал ще ви покаже как работят и живеят шофьорите от „Пътна помощ” на връх Донър, докато се съревновават за поръчки и се борят за оцеляването си. По време на непрекъснатите зимни бури, всеки от тях може да поеме до 15 сигнала на ден. Всяко обаждане крие различна история – отчаяни семейства, затънали в снега, шофьори на камиони или туристи, които искат единствено да се спуснат живи от върха. Служителите от „Пътна помощ” трябва да свършат трудната работа, докато успокояват бедстващите.

Снимачните ни екипи ще си послужат с многобройни малки камери с висока резолюция, монтирани върху камионите на службата, включително зад предното стъкло и на крана за изтегляне на коли. Други камери ще бъдат разположени на стратегически участъци от пътя, където колите редовно се пързалят и настъпват инциденти. Те ще заснемат всяка рискована ситуация, всяко произшествие и всяка смела спасителна акция в суровите зимни условия на прохода „Донър”.

Арестувани зад граница 9 (10×60)

от 14ти ноември, всеки четвъртък от 21:55 часа

премиера на новия сезон

natgeo7

Деветият сезон на „Арестувани зад граница” продължава да разказва историите на западни туристи, които се борят за оцеляването си, задържани в едни от най-опасните райони в света. Независимо дали са внесли наркотици или просто са били отвлечени, истинските им истории ще ви държат в постоянно напрежение.

Забележка: Поредицата ще започне с епизода „Арго” (Този специален епизод от хитовата поредица „Арестувани зад граница” ще разкаже историята от наградения с Оскар филм „Арго”. Бившият агент от ЦРУ, царят на прикритието  Антонио Мендез, чиято роля във филма се изпълнява от Бен Афлек, ще разкаже как в разгара на иранската заложническа криза е намислил дързък план да спаси шестима дипломати, избягали от посолството на САЩ в Техеран. В опита си да съчини история, която ще му позволи да влезе в Иран и да изведе дипломатите от страната със самолет, Мендез бил осенен от невероятна идея – да се престорят на екип от холивудска филмова продукция. Звучало налудничаво, но това бил единственият възможен план. Мендез нямал избор и се отправил на най-рискованата мисия в кариерата си.)

Под Прикритие САЩ (6×60)

от 1ви ноември, всеки петък от 21:55 часа

премиера

natgeo8

Награденият продуцент Мариана ван Зелер разкрива отблизо подземните мрежи, криминалните банди и странните субкултури на САЩ. Със скрити камери и специален достъп, тя ще навлезе в периферните им светове и ще разбере как действат тези групировки. Ще последваме Мариана и съпруга й, операторът Дарън Фостър, докато се внедряват в най-потайните общности и навлизат в непознатите дълбини на подземния свят. Те ще открият нови светове, които ще ви шокират и изумят.

Спасители на бойното поле (6×60)

от 29ти ноември, всеки петък от 20:55 часа

премиера

natgeo9

Отчасти войници, отчасти лекари, безспорни герои. Те навлизат с хеликоптери в разгара на битката и често се изправят срещу непосредствени вражески заплахи, за да спасят тежко ранените. За първи път ще чуете как тези смели пилоти се чувстват далеч от дома, докато защитават страната си.

Умопомрачително! (1×60)

сряда 6ти ноември, 21:55 часа

премиера

natgeo10

„Умопомрачително!” е като инструкция за употреба на най-сложната машина, разработвана някога – вашият мозък. Може би си мислите, че знаете какво върши мозъка ви, но истината е, че всички сме просто пътници, а той е шофьорът. В това интересно и забавно предаване, Робърт Люелин и неврологът Бурс Худ използват изумителни експерименти на живо, записи със скрита камери, домашни тестове и модерна анимация, за да разкрият бурята от несъзнателни процеси, която бушува в човешкото съзнание. В „Умопомрачително!”, целият свят е лаборатория, а вие, неподозиращите хора от обществото, сте съвършените морски свинчета.

Жокер (1×60)

сряда, 13ти ноември, 21:55 часа

премиера

natgeo11

Дръмънд Мъни-Коутс потегля на мисия, за да разкрие тайните на майсторската игра и фокусите с карти използвайки един от най-старите трикове в света – „тук има, тук няма”. Дръмънд ни запознава с други изкусни играчи и илюзионисти, които обменят опит и обсъждат психологическия аспект на техниките си. Най-накрая, самият той замисля най-амбициозния си фокус досега.

Предавания, които продължават от месец октомври

Табу САЩ (10×60)

всеки вторник от 20:55 часа

нови епизоди

natgeo12

Време е да се гмурнем дълбоко в червеното, бялото и табуто на Америка. Всеки епизод има определена тема (взаимствана от най-популярните епизоди на „Табу” през годините) и ще ви запознае с американски субкултури, които се занимават със странни и невероятни неща.

Многоженци (6×60)

всеки вторник от 21:55 часа

последни епизоди

natgeo13

Какво означава да бъдеш многоженец в съвременна Америка? Наши екипи посещават религиозната общност на Сентениъл Парк, Аризона (с население 1 500 души) и разкриват нейния бит. Не става въпрос за един дом или семейство, а за цяло общество, което следва принципи, установени преди 200 години.

Ейпмен (3×60)

всяка сряда от 20:55 часа

нови епизоди

natgeo14

Като се вземат предвид всички привилегии на алфа-мъжкаря, не е учудващо, че мъжките човекоподобни маймуни се съревновават за надмощие. Всъщност, не само нашите братовчеди, шимпанзетата, се борят за власт. Предаването разкрива тези инстинкти в съвременното ни общество – от поведението на самоуверените световни лидери и влиятелните изпълнителни директори до всекидневната ни борба да се наложим над непознати.

Желанието ни да намерим подходящ партньор често ни кара да се държим като примати, независимо от милионите години еволюция. Ще разгледаме различните стратегии за ухажване на човекоподобните ни братовчеди и ще научим как някои от предпочитанията им изобщо не са ни чужди. За целта, National Geographic ще проведе редица социални експерименти, които ще събудят първичната природа на неподозиращи хора и ще сравни поведението им с онова на маймуните.

Приматите са много социални и повечето видове живеят в групи. Това е основно за оцеляването им и те биха направили всичко, за да не бъдат отхвърлени от стадото. Но животът в голяма група не е лесен. Нужна е интелигентност, за да създаваш и поддържаш връзките, които гарантират, че няма да останеш забравен или изгонен. В еволюцията, хората са създали най-големите социални групи сред приматите. От ранна възраст се опитваме да бъдем приети в обществото и подобно на маймуните, сме способни на всичко, за да не останем пренебрегнати или изолирани. Предаването ще ни научи да разпознаваме маймунските черти в собственото си поведение, когато се опитваме да се наложим или да разрешим някой проблем.

Вини Джоунс: Мъжкари в Русия (6×60)

всеки четвъртък от 20:55 часа

премиера

natgeo15

Смелчакът Вини Джоунс пътува из Русия. Москва е един от най-богатите градове в света и животът там може да бъде опасен. Престъпниците си служат с насилие, отвличат хора, искат подкупи и изнудват за пари. Вини се обучава в елитна академия, основана от ветеран от руските специални части и разбира какво е нужно, за да охраняваш някоя важна особа. Освен това, той работи с екип, който трябва да осемени изкуствено повече от 600 млади крави, пътува с влак до прословут наказателен лагер на 160 километра северно от полярния кръг и се бори с вилнеещи бури, подивели бикове и настървени вълци, докато прекарва стадо добитък през обширните руски равнини…

Всеки епизод е посветен на различно предизвикателство. Вини става бодигард в Москва, пастир в необятните руски равнини, ловец в Камчатка, машинист в Арктика и член на един от най-безстрашните строителни екипи в източния град Владивосток. В последния епизод, той се среща с отряд за борба с бракониерите. Мъжете излагат живота си на риск, изправяйки се срещу зли гангстери и безскрупулни ловци.

Братя по оръжие (5×60)

всеки петък от 20:55 часа

нови епизоди

natgeo16

„Братя по оръжие” представя последната глава на конфликта в Афганистан от гледната точка на морските пехотинци на САЩ на бойното поле.

Да оцелееш в Аляска 10×60

всеки четвъртък от 20:55 часа

последни епизоди

natgeo17

„Да оцелееш в Аляска” проследява три екипа от двама или трима мъже, обединяващи най-закоравелите пътешественици в Аляска. Те ще се борят за оцеляването си на една епична експедиция. В продължение на десет едночасови епизода, ще си проправят път през поразителния и суров пейзаж на Аляска. Следвайки маршрут, който преминава през едни от най-враждебните местности на планетата, те ще разчитат на способностите си за оцеляване, които се предават в семействата им от поколения.

Летището в Дубай (10×60)

всеки понеделник от 21:55 часа

последни епизоди

natgeo18

Влизаме зад кулисите на едно от най-големите летища в света, което скоро ще стане и най-натовареното.

Comment

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s