Скандал между Нова ТВ и спортното министерство заради снимките на Dancing Stars и X Factor

NovaBack

Скандал се разрази между Нова ТВ Груп и Министерството на Мледежта и Спорта. Причината са снимките на Dancing Stars и кастингите на X Factor това лято. Вчера от ПП Атака сезираха спортният министър, че Нова ТВ е ползвала нерегламентирано зала „Фестивална“ през лятото, като в промеждутъка между Dancing Stars и кастингите на X Factor залата се е ползвала за склад за техническо оборудване на медията.

„Зала „Фестивална“ е част от дружеството „Академика 2011“ ЕАД, което е на подчинение на Министерството на спорта. Дружеството може да сключва договори за отдаване на собственост под наем до три гони. Договорът се подписва от изпълнителния директор, след като има решение от Съвета на директорите. Договорът, с който зала „Фестивална“ е предоставена на Нова телевизия за снимки, е подписан от Борис Тодоров. В него е упоменато, че залата се предоставя за 6 дни. Борис Тодоров е назначен за директор на дружество „Академика 2011“ ЕАД от предишния министър на спорта през 2011 година. Залата е отдадена под наем за 2000 лева на ден. След смяна на ръководството в работата на „Академика 2011“ се откриха нарушения. Бе извършена проверка и на договора за зала „Фестивална“. Установи се, че 1/4 от залата е заета с декори и гримьорни на телевизията. Така излиза, че залата е използвана неправомерно доста повече от заложените в договора 6 дни. Договорът е прекратен и няма да бъде продължен. Дружеството „Академика 2011″ вече е изпратило покана за доброволно споразумение с телевизията за заплащане ползването на залата извън договорения срок. Ако до такова споразумение не се стигне, ще заведем дело срещу Нова телевизия“, обясни министър Марияна Георгиева. По-късно от Нова Броудкастинг Груп публикуваха становище, с което изразяват категоричното си несъгласие с твърдението на министъра.

„По повод изявлението на министъра на младежта и спорта проф. Мариана Георгиева относно договор за наем на зала „Фестивална” от „Нова Броудкастинг Груп”, бихме искали да заявим следното: „Нова Броудкастинг Груп” изразява несъгласието си с твърденията на министър Мариана Георгиева и заявява категорично, че е спазила изискванията на закона и е коректна страна по посочения договор. Между „Академика 2011” и „Нова Броудкастинг Груп“ е имало сключен валиден договор за наем на зала „Фестивална“ със срок от три месеца, който е изтекъл на 5 септември 2013 г. В изпълнение на договора, „Нова Броудкастинг Груп“ е изплатила всички дължими суми и е освободила изцяло и в срок наетата площ в зала „Фестивална”.“ – се казва в изявлението на Нова ТВ.

От ПП Атака обявиха, че ще следят под лупа случая и изразиха възмущение, че една спортна зала се ползва за телевизионно студио, вместо за спортни събития и служи за комфорт и склад на една телевизия. От „Глобал Фрейм“, продуцентът на X Factor, обявиха, че залата им е била предоставена от Нова ТВ за снимките единствено за кастингите на предаването, докато реалните концерти на живо се заснемат в „Глобал Студиос“ в комплекса „Аско Деница“ в кв. Младост и че нямат отношение по казуса. Същата позиция изразяват и от „Old School Producions“ – продуцентът на Dancing Stars – договорът е бил с Нова ТВ, а не с тях, като от медията са предоставили на свой ред залата за ползване от продуцентите за заснемане на шоуто.

Един отговор на “Скандал между Нова ТВ и спортното министерство заради снимките на Dancing Stars и X Factor

  1. Pingback: “На седмия ден” 3 ноември 2013 | BG TV News·

Comment

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s