БНТ 3 ще бъде приоритет за националната телевизия през 2014

Старт на два нови тематични канала, осигуряване на пълно HD излъчване и заплащане на телевизионни права за световното първенство и зимната олимпиада са приоритетите в бюджетната политика на БНТ през 2014 г. За момента обаче не е сигурно, че тя ще може да бъде изпълнена на 100%, тъй като НС понижи държавната субсидия за националната медия и СЕМ за следващата година.

На първо място в планът на БНТ е пускането на два нови тематични канала през 2014 г. – БНТ 3 с културно-образователна насоченост и БНТ + с младежко-образователна насоченост. Това става ясно от публикувана от СЕМ дискусия за бюджетите за националните медии през 2014 г. Очаква се единият канал да бъде факт през пролетта, а другият – през есента. Освен това от медията са предвидили пълна подмяна на техниката и HD оборудване, реоборудване на регионалните телевизионни центрове с цел превръщането им в компактни и високопроизводителни новинарски центрове, както и закупуването на още ТВ спортни права. Напомняме, че до няколко месеца по план трябва да стартира и HD излъчване на програмата на БНТ 1.

2 отговора на “БНТ 3 ще бъде приоритет за националната телевизия през 2014

  1. Малка грешка съм допуснал неволно, за която се извинявъм. БНТ + не е с младежко – културна, а с младежко – образователна насоченост. Вече е поправена, пак съжалявам за объркването, случва се когато цъкаш бързо на клавиатурата. 🙂

  2. БНТ HD вече е реалност, а как стоят нещата с БНТ 3 ? Вярно е че декември 2014 г. е далече, но ако има някаква свежа информация ще е добре да я знаем.

Comment

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s