Новите попълнения в ефира изведнъж пропаднаха

Преди няколко месеца ви писахме за очакваните нови попълнения в каналите на четирите големи групи медии. В последствие се оказа, че картинката се различава значително от това, което ви бяхме обявили първоначално. Ето и нагледно каква бе съдбата на „новите“ канали, докато сайтът беше в хиатус:

БНТ +

Новият канал на държавната медия се оказа, че най-вероятно няма да изглежда точно по този начин. Най-вероятно ще бъде или културен, или младежки, но не изцяло детски. Има и вероятност неговото име да бъде „БНТ 3“. От БНТ не дават никаква информация кога ще стартира и как ще изглежда новия канал. Сигурно е, че стартът му се отлага за догодина, защото за тази бюджетът е изчерпан. Не е ясно и кога точно от обществената медия ще осигурят HD излъчване, и дали ще бъде само на БНТ 1, или ще бъде общ HD канал.

bTV Gold

Оказа се, че името на новия канал на bTV няма изобщо да е така. От медията в последния момент промениха решението си и решиха каналът да се казва „Novella“ Това ще бъде първият нов канал от групата, който ще носи име без „bTV“ отпред. Профилът на канала не се променя. За сега е сигурно, че ще бъде наличен ефирно на мултиплекса. От bTV Media Group вече стартираха два канала ефирно – bTV Lady и RING.BG, но те са с един час забавяне. Не е ясно обаче кога ще стартира. Според едни слухове – този ноември, според други – догодина. Ще изчакаме и ще видим.

Нова+

Този канал пък се оказа, че изобщо няма да стартира. Въпреки, че от Нова ТВ ни гарантираха преди месец, че със сигурност ще бъде наличен, в последствие ни заявиха, че стартът е пропаднал, тъй като са срещнали твърд отпор от кабелните оператори да го разпространяват. Нова+ трябваше да излъчва 24 часа на живо VIP Brother 2013. В момента шоуто може да се гледа на живо безплатно на Nova Play. Каналът вече е премахнат от регистъра на СЕМ. От Нова ТВ също така обявиха, че ще преминат във формат 16:9 през септември, но и това се е отложило, тъй като все още „не били достатъчно готови“. За момента не се знае кога ще го направят, както и дали ще има нов канал от групата в близкото бъдеще. Напомняме, че в началото на тази есен Нова ТВ придобиха групата сайтове Net Info и Дарик Уеб.

Sport7

Още един обявен канал, който скоро няма да види бял свят. Въпреки, че бе гръмко обявен през лятото, преди няколко седмици нашите източници в TV7 ни обявиха, че проектът е замразен за неопределено време. Според тях причината е оттеглянето на Николай Бареков и решението на TV7 да инвестира другаде. Според медията в момента нямало нужда от отделен спортен канал. Не е ясно дали и кога ще стартира нов канал от групата.

Накратко: в момента в родните медии е пълна каша. Никой нищо не знае и нещата се правят в последния момент за да се надцака другия. Някой обявяват предавания гръмко, после изведнъж ги свалят (Vox Populi, преместването на Щипка сол извън праймтайма), казва се едно, пък се прави друго… Надяваме неразборията, която е обхванала родните ТВ групи да премине по-бързо и да започнем да виждаме качествени резултати.

Един отговор на “Новите попълнения в ефира изведнъж пропаднаха

  1. Pingback: “На седмият ден” 13 октомври 2013 | BG TV News·

Comment

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s