„На Седмият ден“ 13 октомври 2013

bgtvnewsposter

Със старта на новия ни сайт продължаваме и рубриката „На седмият ден“. За тези, които не я познават, това е рубриката, в която всяка неделя ще четете най-важното от седмицата и интересни неща, които ще се случат през следващата седмица. Ако сте пропуснали нещо – това е мястото, където ще си наваксате.

Започваме с промените в праймтайм програмата на bTV. От тази седмица приключенското реалити шоу „Африка: Звездите сигурно са полудели“ вече се излъчва в понеделник и вторник от 20:00 до 22:00 часа. Какво става с „Щипка сол“, което се излъчваше във вторник от 21:00 часа? – предаването вече е всяка събота преди централните новини, от 18:00 до 19:00 часа. В сряда освободеният от приключенското реалити слот между 20:00 и 21:00 часа се заема от нов епизод на „Огледален свят“. В четвъртък продължават епизодите на „Огледален свят“, а в петък програмата е непроменена, поне засега. Именно със отлагането/нестартирането на „Vox Populi“ и продължаването на „Огледален свят“ в праймтайм се разбиха надеждите ми, че най-сетне ще видим един праймтайм изцяло от български продукции. Надявах се, след новината за преместването на „Щипка сол“ в събота и обявяването на двойните епизоди на „Африка“, в сряда преди „Столичани в повече“ да се излъчва епизод на „Африка“, а в четвъртък спокойно можеше да започнат епизодите на „Революция Z“ и играта „Това е цената“. Но не. В сряда – „Огледален свят“, в четвъртък – „Огледален свят“, а „Фамилията“ вече ще се излъчва по един епизод, заради „Това е цената“, която стартира другата неделя от 21:00 часа. Кога стартира „Революция Z“ – също не е ясно. Ако бяха направили нещата, които написах по-горе щяха хем да си удържат на думите за „праймтайм изцяло от български продукции“, хем да стартират епизодите на „Революция“-та по-бързо(феновете ще са доволни), хем „Африка“ да е с 5 часа на седмица, а не 4(феновете ще са доволни), хем „Фамилията“ да се излъчва с два епизода(отново доволни фенове), и едновременно с това да стартира и „Това е цената“.

Какво друго? „Музикална академия“ и VIP Brother 2013 се тресат от скандали всеки ден. В академията сблъсъкът на поколенията е в разгара си, включително и на ниво жури – участници, не само между участниците. Във VIP Brother всички са с „опънати нерви“ и един от последните скандали стана заради половин буркан с мед. Очаквайте статиите ни за тях скоро.

В „Канал 3“ ерата „Диков“ тотално приключи. От тази седмица каналът е с ново лого, нов сайт и нова опаковка. Нестандартното лого, както и статията за него вижте тук.

Ерата „Диков“ приключва, но започва продължението на предаването на легандата, обиколила цели 8 телевизии, професор Юлиан Вучков. „Времена и нрави“ се завръща по НКТ Евроком от 22 октомври. 

Неща около каналите на „БГ Сат“ продължават да са много заплетени. Повече за тях написа колегата The TV Boy – вижте тук.

За периода, в който нямахме възможност да ви пишем в нашия сайт, не стартираха нито едно от „Новите попълнения в ефира“. Какво е положението с тях – отново от колегата The TV Boy.

Един отговор на “„На Седмият ден“ 13 октомври 2013

  1. Pingback: Новият старт | BG TV News·

Comment

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s