БГ САТ и мистериите около тях (vol.2)

След като преди няколко седмици ви писахме (http://wp.me/p3PwL5-lm) за TV+, Film+ и мистериите около тях днес историята покрай каналите на Булсатком продължава.

Днес, след като преди две седмици спортният канал „Film+“ бе ребрандиран на „F+“ днес той възкръсна отново, този път изцяло филмов и нямащ нищо общо с предишното си „аз“. Програмата му с „Film+ HD“ обаче продължава да се различава. Очевидно от БГ САТ са искали да излязат от деликатен начин от патовата ситуация с името, като ребрандират канала със спортните права, а си направят друг със същото име за да си отговаря. Остава само да „оправят“ и Филм+ HD. Начинът, по който се случи това обаче е меко казано смехотворен, като се има впредвид и нищо не значещото име F+.

Освен това от днес вече е лицензиран в СЕМ и каналът „Хоби Лов“ на фирмата БГ ТОП Мюзик АД. Същата фирма се е опитала да регистрира и каналите „БГ Топ Мюзик“ и „Хоби ТВ“, но неуспешно, защото „каналът е пряк наследник на канала „Поп Кор ТВ, регистриран на Поп Кор Медия АД, а от този доставчик не е подадено никакво заявление“ както пишат в сайта си от Съвета. „Хоби ТВ“ пък е регистриран директно на БГ САТ АД, като те декларират че са отдали марката и създаването на канала на БГ ТОП Мюзик, обаче не са поискали заличаване на първата регистрация.

Остава обаче въпросът защо бе тази толкова голяма рокада с фирмите и каналите – кое е общото между БГ САТ, БГ Топ Мюзик, Поп Кор Медия и Булсатком АД. Доволни сме, че поне има развитие, и то толкова бързо по казусите, за които ви съобщихме. Мистериите около Булсатком/БГсат обаче остават.

3 отговора на “БГ САТ и мистериите около тях (vol.2)

  1. Pingback: “На седмият ден” 13 октомври 2013 | BG TV News·

  2. Pingback: „!Коментарът“ – каналите на БСК и мистериите около тях (vol.3) - BG TV News·

  3. Pingback: „!Коментарът“ – каналите на БСК и мистериите около тях (vol.3) - BG TV News·

Comment

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s