ТВ Есен 2013 – част четвърта, БНТ

Това е последната част от поредицата „ТВ Есен 2013 с…“. В първите три части разгледахме програмните схеми на bTV и „Сезонът на новообразието“, Нова ТВ и ТВ7. Сега е ред и на обществената по закон медия – държавната Българска Национална Телевизия.

По БНТ след 20:00 часа се завръщат знаковите предавания „Панорама“, „Референдум“ и „Открито“, а новите предложения на Националната Телевизия са БГ сериалите „Четвърта власт“ и новия четвърти сезон на „Под прикритие“.

Започваме веднага с „Четвърта власт„. Новият сериал е с изключително различен по жарн спрямо всичко, правено до сега в България. Жанрът му е „политически трилър“. Снимките на епизодите приключиха в края на март тази година. По план сериалът е трябвало да се излъчи още преди редовните парламентарни избори тази година, но поради факта, че бяха обявени предсрочни избори и навлизането на БНТ в законова регулация и предизборна кампания, той е „отложен“ за излъчване през есенния сезон. Първият сезон е от 12 епизода и ще започне излъчване в средата на септември като вероятните дни за излъчване са сряда или четвъртък.  Как, кой и дали се манипулира общественото мнение, каква е цената на истината – това са само въпроси, на които ще намерим отговор в новия сериал на БНТ.  Самуел Финци, Атанас Атанасов, Деян Донков, Ани Пападополу, Владо Пенев, Михаил Билалов, Христо Шопов и Владо Карамозов са само част от звездния актьорски състав на „Четвърта власт“. Според програмния директор на БНТ1, продукцията е приоритетна, защото пресъздава реални проблеми в нашето общество. Важно е да се отбележи, че сериалът е създаден по сценарий, написан много преди събитията през първата половина на тази година.  Снежина Петрова и Мишо Билалов играят семейство – журналисти, които се опитват да създадат един независим вестник, а именно „Четвърта власт“. Те попадат в различни ситуации за вземане на решения и дилеми дали да направят компромис, или не. Други теми, които са засегнати, са Държавна сигурност и вечната борба с „жълтите“ вестници. Продуцент на „Четвърта власт“ е компанията „SpotLight“ на Стоян Радев и Димитър Коцев-Шошо. Тяхна продукция бе и филмът, с медийната подкрепа на bTV, „Лора от сутрин до вечер“.

„Под прикритие“ – сезон 4. Култовият сериал на БНТ, който прибра всички награди на тазгодишния фестивал „MediaMIXX“ за БГ сериали, се завръща. Ако се спази тенденцията от последните сезони за стартовата дата на сериала, то вероятно четвъртия сезон също ще стартира през ноември. Повече за новият сезон на „Под прикритие“ очаквайте скоро в URBN TV.

Продължаваме нататък с останалите продукции на БНТ в праймтайма. „Панорама“ се завръща на 13 септември, петък, в традиционният час 21:00 часа, а „Референдум“ отново ще се излъча във вторник от 21:00 часа, но през следващата седмица – 17 септември. Дискусионното студио на „БНТ“ „История.BG“ също се завръща. Предаването ще се излъчва в понеделник от 21:00 часа, като стартовата дата за новия му сезон е 09 септември.

Ток-шоуто „Апартаментът с Марта Вачкова“ се завръща на 16 септември и ще се излъчва всеки делник от 12:55 до 13:40. Какви гости ни е приготвила Марта – съвсем скоро ще разберем.

„Частен случай“ се завръща също се завръща на 09 септември – от понеделник до четвъртък от 15:50 до 16:00 часа.

Продължаваме смело напред със съботно-неделната програма. „Животът и другите неща“ се завръща на 14 септември и ще се опита да се пребори с „Тази събота“ и „На светло с Люба Кулезич“, защото ще се излъчва от 09:00 до 11:00 часа. „Денят отблизо“ се завръща седмица по-късно – на 21 септември от 11:00 часа, което ни навежда на мисълта, че новите издания през делничните дни започват на 16 септември. „Памет.BG“ също се завръща на 14 септември от 16:30 до 17:00. Новите епизоди на комедийното „Шоуто на КАнАлА“ пък са от 21 септември. Нарочно написах името на предаването така, защото толкова време след преименуването на Канал 1 на БНТ1, се чудя защо не промениха името на „Шоуто на БЕнЕтЕто“:), но това в рамките на шегата.

Дългото следобедно неделно шоу на БНТ1 – „Неделя Х3“ се завръща на 15 септември – от 12:30 до 15:30 часа. Неделните издания на „Денят отблизо“ също се завръщат тогава – от 11:00 до 12:00. Тогава се завръща и „Денят започва в неделя“ – от 09:00 до 11:00.

Повече за сериалите, които се излъчват по БНТ – четете на страниците на Теленовелас Новини.

Пропуснах да кажа нещо – БНТ подготвят нов сайт „bnt.bg“. Новата версия можете да видите на „http://beta.bnt.bg/“ (сайтът работи, просто трябва да изчакате малко повече, за да се зареди). Очакваме вашите коментари относно новата визия на сайтът на „Българската Национална Телевизия“.

С това поредицата от четири части приключва. Очаквайте графики с праймтайм програмите на ТВ7 и БНТ1 скоро – днес или най-късно до неделя.

Един отговор на “ТВ Есен 2013 – част четвърта, БНТ

  1. Pingback: “На Седмият ден” 1 септември 2013 | BG TV News·

Comment

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s